تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
کد خبر : 20152

ورود کنسانتره روی و سرب “مهدی آباد” به چرخه مصرف صنعتی

ورود کنسانتره روی و سرب “مهدی آباد” به چرخه مصرف صنعتی
امید فلاح مدیر مجتمع سرب و روی و باریت مهدی آباد، از ورود کنسانتره روی و سرب کارخانه فراوری معدن مهدی آباد، به چرخه مصرف صنعتی خبر داد.

به گزارش نماد اقتصاد از روابط عمومی سازمان ایمیدرو، به گفته فلاح، این مجتمع از زمان راه اندازی کارخانه فاز نخست(تیر 1403) تا پایان مهر، بیش از 46 هزار تن کنسانتره سرب و روی تولید کرد.

فلاح ادامه داد: بر این اساس از ابتدای تیر تا پایان مهر 1403، در مجموع 505 هزار تن کانسنگ وارد کارخانه فرآوری شده و حدود 30 هزار تن کنسانتره روی و بیش از 16 هزار تن کنسانتره سرب تولیده شده است.

وی افزود: از ابتدای امسال تا پایان مهر، بیش از 176 هزار تن ماده معدنی سرب و روی تولید شده که درصد تحقق نسبت به برنامه، بیش از 175درصد بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز بیش از 60 درصد افزایش داشته است. تولید باریت نیز در این مجتمع از ابتدای امسال تا پایان مهر به 58 هزار تن رسید.

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد با اشاره به میزان فروش مواد معدنی اکسید روی و باریت به صورت کلوخه –با هدف تأمین نیاز واحدهای مصرف کننده- تصریح کرد: از ابتدای فروردین تا پایان مهر، 25 هزارتن اکسید روی و 102 هزار تن باریت فروش رفته است که تا این مدت درصد تحقق اهداف نسبت به برنامه، 176 درصد بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش از20 درصد افزایش فروش داشتیم.

تامین زیرساخت ها

فلاح درباره تامین زیرساخت های اصلی طرح گفت: اجرای طرح تأمین آب کارخانه های مجتمع مهدی آباد از محل تصفیه خانه شهر یزد -به عنوان بزرگترین طرح انتقال پساب کشور-، راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: همچنین با احداث پست برق و خط انتقال برق به طول 27 کیلومتر با ظرفیت انتقال 80 مگاوات، برق کارخانه فرآوری نیز تامین شده است.

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد ضمن اشاره به سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری لازم برای بهره برداری از تمام فازهای این طرح، تاکید کرد: سرمایه گذاری انجام شده برای راه اندازی فاز نخست به مرز 300 میلیون دلار رسیده است.

امید فلاح یادآور شد: این طرح به عنوان بزرگترین کارخانه فرآوری سرب و روی کشور، در 3 فاز با مجموع ظرفیت تولید 800 هزار تن کنسانتره روی به همراه 80 هزار تن کنسانتره سرب-نقره طراحی شده و اکنون، فاز نخست آن در حال بهره برداری است.

وی افزود: همچنین آماده‌سازی و تسطیح خاک محل احداث کارخانه سولفیدی فاز دو انجام شده است.

اقدامات موثر برای ارتقای زیست محیطی معدن

مدیر مجتمع مهدی آباد ضمن اشاره به تعامل همه جانبه با محیط زیست با توجه به قرارگیری معدن مهدی آباد در منطقه حفاظت شده کالمند بهادران، تصریح کرد: اقدامات موثری در زمینه بهبود وضعیت حیات وحش محدوده معدن و انجام مسئولیت های اجتماعی برای حفاظت از محیط زیست توسط مجتمع صورت گرفته است.

وی افزود: اقدامات لازم برای ارتقای شاخص های زیست محیطی مجتمع و دریافت گواهینامه معدن سبز نیز در حال انجام است.

خبر پیشنهادی:  برگزاری جلسه افتتاحیه ممیزی عملکرد HSE سیمیدکو