وضعیت پیچیده این روزهای بازار خودرو

به گزارش نماد اقتصاد، نمایشگاه‌داران معتقدند با وجود افزایش سریع نرخ دلار و کانال‌شکنی‌های آن، رکود در بازار و نبود خریدار، نگذاشته روی بازار خودرو اثر بگذارد. آن‌طور که رییس پیشین اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران می‌گوید: افزایش قیمت ارز در هفته‌های اخیر، قیمت خودروهای وارداتی را افزایش نداد؛ این در حالی است که همواره افزایش قیمت ارز به گران‌تر شدن این خودروها می‌انجامید و در میان محصولات وارداتی، انواعی که واردات آنها از سال گذشته تاکنون افزایش داشته، کاهش قیمت داشته‌اند.

به گفته سعید موتمنی، تنها عاملی که همچنان در بازار خودرو تاثیرگذار است و به افزایش قیمت‌ها انجامیده، کمبود عرضه خودروهای ایرانی است؛ هر چند خودروسازان از افزایش تولید خودرو در اواسط سال نسبت به اوایل سال‌جاری خبر می‌دهند، اما این افزایش تولید به افزایش عرضه خودرو در بازار نینجامیده، زیرا خودروسازان خواهان افزایش قیمت‌ها هستند و از عرضه خودرو به بازار با قیمت‌های کنونی امتناع می‌کنند.

وی متذکر می‌شود: اگر افزایش تولید به افزایش عرضه انجامیده بود، شکاف قیمت شرکتی خودروها با قیمت آنها در کف بازار تا این اندازه عمیق نبود. به طور مثال قیمت دنا ۶۶۰ میلیون تومان در شرکت فاکتور می‌شود، اما در کف بازار در کانال ۹۹۰ میلیون تومان معامله می‌شود، اگر عرضه کافی بود فاصله این دو قیمت ۱۰۰ میلیون تومان بود نه بیشتر از ۳۰۰ میلیون تومان.

او یادآور می‌شود: افزون بر این‌ها، بی‌ثباتی سیاسی اخیر هم به سهم خود رکود بازار خودرو را تشدید کرده و مردم شرایط را برای معامله مناسب نمی‌بینند.

آخرین قیمت‌ها در بازار خودرو

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی روند بازار خودرو حاکی از آن است که در طول ۲۴ ساعت گذشته پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو به قیمت ۳۴۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز به قیمت ۳۲۰ میلیون تومان به فروش رفت.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۵ میلیون تومان گران شد و ۶۴۵ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ نیز با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۷۴۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ یک میلیارد و ۲۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، ۶۸۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ به قیمت ۸۲۰ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ هم ۵ میلیون تومان گران شد و ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

در این میان، پژو ۲۰۷ TU۳ مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو  ۶۵۰ تومان قیمت خورد. پژو پارس XU۷P مدل ۱۴۰۳ هم ۷۰۰ میلیون تومان به فروش رفت. از سوی دیگر، پژو پارس XU۷P مدل ۱۴۰۲ به قیمت ۷۲۰ میلیون تومان رسید.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۸۵۰ میلیون تومان رسید. تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ نیز ۵ میلیون تومان ارزان شد و ۷۵۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳ در حدود ۹۹۰ میلیون تومان تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ هم ۹۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. دنا پلاس EF۷ اتوماتیک نیز با کاهش ۱۰ میلیون تومانی قیمت، ۹۳۵ میلیون تومان قیمت خورد.

اما راناپلاس مدل ۱۴۰۳ بدون تغییر، ۶۴۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. راناپلاس مدل ۱۴۰۲ هم ۶۲۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۴۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در حدود ۵ میلیون تومان ارزان شد و ۷۶۰ میلیون تومان فروخته شد.

شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم  در بازار خودرو با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم ۵ میلیون تومان گران شد و به قیمت ۴۳۵ میلیون تومان به فروش رفت.

منبع: خبرآنلاین