عیار سنگ‌آهنِ گهرزمین از میانگین جهانی هم بالاتر است/ گهرزمین، روزانه رکوردشکنی‌ می‌کند…

به گزارش نماد اقتصاد، آخرین گزارش سازمان زمین‌شناسی آمریکا در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که از مجموع ۱۹۱ میلیارد تن ذخایر سنگ‌آهن خام برآورد شده‌ی جهان، است. ایران با ذخیره ۳.۳ میلیارد تن، دهمین کشورِ دارای ذخیره سنگ‌آهن خام جهان است.

این درحالیست که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، مفتخر به این است که دومین تولیدکننده سنگ‌آهن در ایران است.

شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در سال ۱۳۸۳ بهره‌برداری از معدن ۳ را شروع کرد؛ در ادامه فعالیت خود، با احداث کارخانه خُردایش با ظرفیت سالانه ۱۵ میلیون تولید (در سال ۱۳۹۶)’ سه خط تولید کنسانتره (هریک با ظرفیت دو میلیون تن در سال) و  کارخانه گندله‌سازی به ظرفیت تولید پنچ میلیون تن در سال (در سال ۱۳۹۹) به سمت تکمیل زنجیره فولاد گام برداشته است.

براساس آمار، میانگین عیار سنگ‌آهن در جهان معادل ۴۷ درصد و در ایران ۴۵.۵ درصد برآورد شده است. در این بین میانگین عیار سنگ‌آهن شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین ۵۳ درصد است که بیش از میانگین عیار سنگ‌آهن ایران و حتی جهان است.

آنومالی گهرزمین در منطقه گل‌گهر (توده ۳) واقع شده که ذخیره این توده بیش از ۶۵٠ میلیون تن محاسبه شده و از این بین ،ذخیره باقی‌مانده آن حدود ۵۱۱ میلیون تن است.

سهم تولید گهرزمین در زنجیره آهن و فولاد کشور طی سال گذشته، به ترتیب ١٨.٣ درصد در سنگ آهن، ١١.٣ درصد در کنسانتره و  ١٠.٢۲ درصد در گندله بوده است.

این درحالیست که گهرزمین در ٩ ماهه مالی سال جاری (منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳)، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ارتقا قابل توجهی در  عملکرد خود برجای گذاشته و از میزان تولید مدت مشابه سال ١۴٠٢، فراتر رفته است.

طبق آمار این شرکت در این مدت، در تولید کلوخه دو درصد، در سنگ آهن دانه‌بندی شده ١١ درصد، در کنسانتره ۱۲ درصد و در  گندله ٢۴ درصد موفق به افزایش تولید شده است.

بررسی عملکرد شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین نشان می‌دهد که این شرکت در میزان تولید محصولات خود جلوتر از برنامه حرکت کرده است؛ براساس نقشه‌راه پیش گرفته شده در چهارمین اما این شرکت در تولید سنگ‌آهن دانه‌بندی سه درصد، کنسانتره شش درصد و در گندله ١٢ درصد، پیش از برنامه حرکت کرده و افزایش قابل توجهی در تولید ثبت کرده است.

*رکوردشکنی‌ها در گهرزمین روزانه است…*

یکی از بزرگترین افتخارات شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین را می‌توان رکوردشکنی روزانه این شرکت در تولید گندله به میزان ۲۴ هزار و ۴۰۰ تن، برشمرد.

همچنین در ۲۳ اردیبهشت ماه سال جاری، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، با تولید ٢۴ هزار و ۴٠۴  تن در روز، رکورد تولید روزانه گندله کشور را به نام خود، ثبت کرده است.

قابل ذکر است که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، اخیراً موفق به دریافت تندیس بلورین درجه ١ هفتمین دوره جایزه ملی تعالی نگهداشت و مدیریت دارایی‌های فیزیکی ایران شد.

در این همایش که شرکت‌های بزرگ و مطرح صنعتی، پتروشیمی، نفت و گاز و… نیز حضور داشتند و با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، مدیران ارشد صنایع، کارشناسان و اساتید برجسته دانشگاهی برگزار شد، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در دومین حضور خود موفق به کسب این تندیس شد.

شایان ذکر است که ”جایزه نگهداشت و مدیریت دارایی‌ها” جزو شش جایزه‌ای است که از سوی سازمان ملی بهره ‌وری ایران با هدف کمک به ارتقای بهره‌وری اعطا می‌شود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

*عزم جزم گهرزمین برای رشد و تعالی در همه‌ی حوزه‌ها*

محمد امین فتحی- مدیر مجتمع و معاون بهره‌برداری گهرزمین- نیز  با کسب این جایزه  را نشانه عزم بسیار بالای مجموعه گهرزمین به توسعه و رشد و تعالی در همه جوانب می‌داند.

حسین کامجو- مدیر گندله‌سازی شرکت گهرزمین- ضمن تاکید براینکه شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین به عنوان اولین شرکت در استان کرمان، توانسته با همت پرسنل و حمایت مدیران جایزه تندیس بلورین  را کسب کند، معتقد است که این جایزه در کنار رکوردهای بی‌سابقه  به‌ویژه در حوزه‌ تولید، نشان از تعهد شرکت بر حفظ و صیانت از دارایی و سرمایه‌های کشور است. ضمن اینکه افزایش کیفیت در کنار کمیت محصول و تکامل زنجیره تولید، از مهمترین استراتژی‌های شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین محسوب به حساب می‌آید.

در نهایت توصیف گزارش عملکرد این شرکت که ادامه افتخارات گهرزمین خواهد بود، می‌توان به این مهم نیز اشاره کرد که شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در ٩ ماهه سال مالی امسال، ۲۲ رکورد در تولید خود شامل هشت رکورد در سنگ‌آهن دانه‌بندی شده، ۹ رکورد در کنسانتره سنگ‌آهن و پنچ رکورد در گندله به ثبت رسانده است.