تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
کد خبر : 19120

علت ریزش دوباره بازار بورس امروز چه بود؟

علت ریزش دوباره بازار بورس امروز چه بود؟
بر اساس آمار حاصل از معاملات بورس در تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۳، شاخص کل بورس تهران در پایان روز به رقم ۲,۰۲۱,۱۱۷.۱۶ واحد رسید که نشان‌دهنده کاهش بیش از ۱۹ هزار واحدی است. این افت در شاخص کل بورس به کاهش ارزش کلی بازار سهام منجر شده است. در پایان معاملات امروز، ارزش بازار به ۶۵,۳۵۱,۹۷۷.۵۸ میلیارد ریال رسید.

به گزارش نماد اقتصاد، در تاریخ ۲۹ مهر ۱۴۰۳، بازار بورس با روندی کاهشی در معاملات آغازین خود فعالیتش را شروع کرد. در پایان روز معاملاتی، شاخص کل همچنان با کاهش مواجه شد و بیش از ۱۹ هزار واحد افت کرد. این کاهش به کاهش قیمت بسیاری از نمادهای معاملاتی منجر شد که به وضوح در رنگ قرمز نمایان بود. این وضعیت نشان‌دهنده کاهش ارزش سهام نسبت به گذشته و در نتیجه، افت ارزش سرمایه‌گذاری در بازار است. شرایط نامساعد بازار سرمایه در این روز به وضوح قابل مشاهده بود.

این کاهش در بازار ممکن است ناشی از نگرانی‌ها و فروش گسترده سهام توسط سرمایه‌گذاران به دلیل اخبار و وضعیت اقتصادی باشد. همچنین، افت قیمت‌ها در بورس می‌تواند تحت تأثیر عوامل اقتصادی، سیاسی یا جهانی که بر بازار سرمایه تأثیر می‌گذارند، قرار گیرد. معاملات در این روز با روندی نزولی آغاز شد و به تدریج در ادامه این روند، افزایش یافت. در نیمه روز، کاهش قابل توجهی مشاهده شد و شاخص کل نزدیک به ۱۱ هزار واحد افت کرد. نمادهای بورسی مانند فملی، فولاد، وبملت، حکشتی، حکشتی، ومعادن، شپدیس و وغدیر تأثیرات مثبت و منفی بر رشد شاخص کل داشتند. به گفته کارشناسان، بازار هنوز پتانسیل رشد دارد و سهام‌های هر گروه قابلیت صعود بیشتری را نشان می‌دهند.

خبر پیشنهادی:  رشد هفتگی شاخص کل رکورد زد

نمای پایانی نقشه بازار بورس ۲۹ مهر ۱۴۰۳

    نقشه-بازار

    شاخص هم وزن بورس امروز در نخستین ساعت معاملات با ریزش نسبی روبه‌رو شد در ادامه نیز  روند ریزش افزایشی شد تا با ریزش ۵۴۶۵ واحدی به ۶۶۹ هزار و ۷۸۰ واحدی رضایت دهد. در پایان معاملات بازار امروز شاخص کل در نهایت با ریزش بالای ۱۹ هزار واحد به کار خود پایان داد. ارزش بازار در پایان معاملات امروز ۶۵,۳۵۱,۹۷۷.۵۸ میلیارد ریال، ارزش معاملات ۳۳,۵۶۴.۷۳۶ میلیارد ریال و حجم معاملات ۳.۷۴۱ میلیارد سهم است.

    بازار نقدی بورس در یک نگاه

    وضعیت بازار بسته
    شاخص کل ۲,۰۲۱,۱۱۷.۱۶ (۱۹۹۵۹.۵۴)
    شاخص کل (هم وزن) ۶۶۹,۷۸۰.۲۵ (۵۴۶۵.۷۵)
    ارزش بازار ۶۵,۳۵۱,۹۷۷.۵۸ B
    اطلاعات قیمت ۱۴۰۳/۰۷/۲۹ ۱۲:۵۷:۲۵
    تعداد معاملات ۱۱۹,۰۰۷
    ارزش معاملات ۳۳,۵۶۴.۷۳۶ B
    حجم معاملات ۳.۷۴۱ B

    نمادهای تاثیرگذار بر شاخص کل فرابورس در معاملات امروز آریا، فزر، انتخاب، حسینا،  فصبا، سپیدار و بپاس هستند.

    خبرهای مهم بورسی در  ۲۹ مهر ۱۴۰۳

    احمد نعمت‌بخش ضمن انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری خودرو، گفت: قیمت‌گذاری دستوری باعث شده سالانه هزاران میلیارد تومان ضرر و زیان نصیب خودروسازان شود، این در حالی است که قیمت خودرو در بازار آزاد بسیار بالاست و فروش به صورت لاتاری انجام و منابع آن به جیب دلالان می‌رود.

    متاسفانه سرکوب مالی قیمت خودرو و جلوگیری از افزایش قیمت خودرو منجر به شکل‌گیری لاتاری خودرو شده است. اگر می‌خواهیم مسیر صنعت خودرو اصلاح شود، باید ضمن آزادسازی قیمت، قیمت‌گذاری دستوری را به طور کامل از این صنعت حذف کنیم.

    خبر پیشنهادی:  رشد 54 هزار واحدی شاخص بورس در معاملات 19 آذرماه

     کمترین و بیشترین تورم متعلق به کدام گروه صنایع است؟

    گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که تورم بخش صنعت از ۲۵.۹ درصد شهریور پارسال به ۲۴.۷ درصد در شهریور امسال رسیده است. در بخش دیگر گزارش مرکز آمار ایران آمده است؛ شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در شهریور ماه امسال معادل ۱۲۵۸.۷ است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۴ درصد افزایش داشته است. همچنین این شاخص، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۱.۸ درصد افزایش و در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۴.۷ درصد افزایش داشته است.

    کاهش ۲۳ واحد درصدی رشد پایه پولی در شهریور امسال

    داده‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد؛ در پایان شهریورماه امسال حجم نقدینگی از مرز ۹هزار همت گذر کرد.در پایان مرداد ماه حجم نقدینگی از ۸ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان در تیرماه به محدوده ۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید. داده‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد حجم نقدینگی در شهریور امسال از مرز ۹ هزار همت گذشت.

    بر اساس گزارش بانک مرکزی، در مردادماه سهم پول از کل حجم نقدینگی در محدوده ۲۴ درصد ثابت باقی ماند. هم‌چنین، نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی در شهریور سال ۱۴۰۳ به ۲۷/۸ درصد رسید که در مقایسه با نرخ رشد دوره مشابه در شهریور سال ۱۴۰۲ (۲۶/۹ درصد) به میزان ۰/۹ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

    خبر پیشنهادی:  رشد 12 هزار واحدی شاخص بورس در روز سه شنبه 20 آذرماه

    عرضه خودرو در بورس کالا، بازار سنتی را سامان‌دهی می‌کند

    علی بخشنده گفت: تعیین قیمت پایه و قرار گرفتن آن بر روی تابلوی معاملات، منافعی را برای تولیدکننده و خریدار به همراه دارد که به مرور می‌تواند باعث رونق بازار و تولید خودرو شود. قیمتی که خودروساز به صورت دستوری دریافت می‌کند کم‌تر از قیمت بازار است و مابه تفاوت ایجاد شده بین نرخ بازار و در کارخانه، نصیب دلالان می‌شود. با عرضه خودرو در بورس کالا و کشف قیمت‌ براساس عرضه و تقاضا، مابه‌التفاوت قیمت از بین می‌رود و قیمت کشف شده به نرخ بازار نزدیک خواهد شد.

    برچسب ها :

    ناموجود