جدیدترین خبر درباره بیمه پایه و تکمیلی برخی از کارگران

به گزارش نماد اقتصاد، سید محمد بحرینیان، صنعتگر و پژوهشگر توسعه خاطرنشان کرد: متاسفانه این سازمان، در دو، سه ماه گذشته، در اقدامی غیراخلاقی و غیرقانونی، به محض اینکه دو یا سه روز، پرداختی که باید کارفرما‌ها به بیمه داشته باشند، دیرتر پرداخت می‌شود، خدمات بیمه درمان کارگران شریف و زحمتکش صنعت را قطع می‌کند. این در حالی است که وفق ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی: «کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خود و بیمه شده به سازمان بوده و مکلف است در مواقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا، سهم بیمه شده را کسر کند و سهم خود را بر آن افزوده و به سازمان تادیه نماید، در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه، سهم بیمه شده خود خودداری کند، شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود. تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه، یا عدم پرداخت آن، رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده نخواهد بود.»
بار تعهدات خارج از توان تامین اجتماعی بر دوش کارگران صنعتی

وی ضمن انتقاد از تعهدات خارج از توانی که دولت‌ها و مجالس برعهده سازمان تامین اجتماعی گذاشته اند، ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی اکنون با کسری بودجه شدید مواجه شده و متاسفانه دولت‌ها و مجالس برای خرید محبوبیت، بار‌هایی خارج از توان سازمان تامین اجتماعی، بر دوش آن گذشته اند، و تاسف بارتر اینکه مدیران تامین اجتماعی، نیز بدون درنظرگرفتن واقعیت‌های مالی سازمان، این تعهدات خارج از توان را پذیرفته اند. دولت‌ها بدهی عظیمی به سازمان تأمین اجتماعی دارند و گاهی برای تادیه بدهی، شرکت‌های نامناسب و غیراقتصادی را به سازمان تامین اجتماعی تحمیل می‌کنند و مع الاسف بسیاری از مدیران سازمان که اهلیت حرفه‌ای ندارند به این گونه تحمیل‌ها تن می‌دهند.

بحرینیان با بیان این انتقاد که یکی از مسئولان بانک مرکزی چند روز پیش در برنامه سیما عنوان کرده که ما ۸۶ درصد از سرمایه درگردش بخش صنعت را پرداخت کرده ایم، گفت: واقعیت این است که میزان تسهیلات بخش صنعتی کشور، از میزان تسهیلات بخش خدمات، واردات و ساختمان کمتر است. دو بخش کشاورزی و صنعت و معدن کشور، با بیچارگی روبرو هستند و کمترین سهم را در تسهیلات کشور دارند، اما پشت تریبون به جای اینکه ارقام را بیان کنند، درصد‌ها را به صورت کلی می‌گویند تا وضعیت روشن نشود! علاوه بر اینها، مطالبات بسیاری از صنایع چه از دولت و چه از سوی صنایع بزرگ پرداخت نمی‌شود و نظام بانکی هم که بر روی صنعت سیاست انقباضی در پیش گرفته و تسهیلاتی منطقی پرداخت نشده و شرکت‌ها در پرداخت حقوق و بیمه کارگران خود با مشکل مواجه شده اند، چون منابع ندارند، پرداختهایشان با تاخیر انجام می‌شود. همچنین کارفرما‌ها به دلیل مطالباتی که دارند، نمی‌توانند حقوق و سهم بیمه خود را به موقع پرداخت کنند. از طرف دیگر، هیچ اقدامی هم نمی‌تواند برای دریافت به موقع این مطالبات انجام دهد.

این صنعتگر برجسته ادامه داد: با اینکه کارفرما‌ها با جریمه این حق سهم بیمه را به تامین اجتماعی پرداخت می‌کنند، اما این سازمان، اولین اقدامی که می‌کند این است که بیمه کارگران و خانواده هایشان که تحت پوشش هستند را از بین می‌برد! گویی برخی مدیران سازمان تامین اجتماعی در این کشور زندگی نمی‌کنند و نمی‌دانند چه خبر است!

وی افزود: کارگرانی داریم که خودشان یا افراد خانواده شان در بیمارستان بوده اند و بیمه شان قطع شده است. انسولین تزریق می‌کنند و یا زن سرپرست خانوار است و بیمه شان قطع شده! حقوق این کارگران مظلوم را با تاخیر می‌دهیم و در مقابل آن‌ها شرمنده هم هستیم، اما در سوی دیگر، سازمان تامین اجتماعی هم بیمه درمانشان را قطع می‌کند. مدیران صنعتی واقعی دوست دارند کارگرانشان عزیزشان بارکار در یک شیفت زندگی با شرافت و راحتی داشته باشند. ۵۲ سال در صنعت و تولید کشاورزی بودم و اکنون بعد از ۷۳ سال عمر، وقتی وارد کارخانه می‌شوم، در مقابل نگاه کارگران، در خودم احساس شکستگی می‌کنم و به جز خجالت هیچ ندارم.
حق ندارد در فاصله تاخیری که ایجاد می‌شود، حقوق کارگران را قطع کند

بحرینیان تاکید کرد: برخی از مدیران تصمیم گیر اقتصادی کشور، به دلیل اینکه اهلیت حرفه‌ای ندارند، از آینده نگری و بررسی تبعات تصمیمات غلطشان ناتوان هستند. سازمان تامین اجتماعی، حق ندارد در فاصله تاخیری که ایجاد می‌شود، حقوق کارگران را قطع کند. این برخلاف قانون است.

کارفرما، که در نهایت حقوق و بیمه را با جریمه پرداخت می‌کند، چرا دیگر بیمه درمان کارگر را قطع می‌کنید؟!

وی یادآورشد:، اما در هر حال کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه خواهد بود. می‌گوید اگر کارفرما نتوانست پرداختی خود را داشته باشد، سازمان تامین اجتماعی حق ندارد خدماتش را قطع کند و این مساله، رافع مسئولیتش نیست. ضمن اینکه کارفرما، که در نهایت حقوق و بیمه را با جریمه پرداخت می‌کند، چرا دیگر بیمه درمان کارگر را قطع می‌کنید؟!

بحرینیان با بیان اینکه صنایع از یک سوی به دلیل قطعی برق زیان‌های کلانی متحمل می‌شوند و از سوی دیگر بهره‌های سنگین به بانک‌ها می‌دهند، تصریح کرد: بخش صنعت کشور با بحران تامین مالی مواجه است، با این حال کارفرما‌ها می‌دانند که کارگران شرافتمند چقدر زحمت می‌کشند و حتی آن‌ها را بیمه تکمیلی می‌کنند، اما وقتی تامین اجتماعی بیمه پایه کارگران را قطع می‌کند، آن‌ها نمی‌توانند از بیمه تکمیلی شان هم استفاده کنند.

منبع:اقتصاد آنلاین