تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳
کد خبر : 14792

نماد اقتصاد گزارش می‌دهد؛

دولت پزشکیان قصد عضویت درFATF را دارد؟

دولت پزشکیان قصد عضویت درFATF را دارد؟
صبح امروز نخستین جلسه شورای معاونین وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت چهاردهم به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد.

به گزارش نماد اقتصاد،در این جلسه، مقدمات و ضرورت‌های پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (fatf)مطرح شد. این زمزمه ها نشانگر آن است که دولت پزشکیان قصد جدی برای پیوستن به FATF  دارد و در حال طراحی و بررسی های زیرساخت این طرح است.

اف‌ای‌تی‌اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی، از جمله پولشویی و تامین مالی تروریسم را طراحی و ترویج می‌کند.

در حال حاضر، این کارگروه دارای ۳۷ عضو است. بیشتر اعضای FATF را کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی تشکیل می‌دهند.

یک کشور برای عضو شدن باید ویژگی‌های مهمی از جمله جمعیت بالا، تولید ناخالص داخلی قابل توجه، بخش بانکی توسعه‌یافته و غیره داشته باشد. اعضا همچنین باید بر اساس استانداردهای مالی پذیرفته‌شده عمل کنند و در سایر سازمان‌های بین‌المللی مهم عضو باشند.

در عین حال، کشورهای عضو متعهد می‎شوند که جدیدترین توصیه‌های FATF را تایید و از آن‌ها حمایت کنند.

تعدادی زیادی از سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان ناظر در FATF شرکت می‌کنند. صندوق بین‌المللی پول (IMF)، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، بانک جهانی و پلیس بین‌الملل از جمله این سازمان‎ها هستند.

چرا عضویت ایران در FATF مهم است؟

اگر کشوری در لیست خاکستری و سیاه FATF قرار گیرد، شانس ادغام در نظام بانکی جهانی را از دست می دهد. کاهش مبادلات تجاری بین‌المللی، تحریم‌های اقتصادی از سوی صندوق‌ بین‌المللی پول، بانک جهانی، ADB و البته سایر کشورها از دیگر پیامدهای قرار گرفتن در لیست سیاه و خاکستری است.

شکست دولت رییسی برای عضویت درFATF

در تیرماه ۱۴۰۲ بود که FATF اعلام کرد ایران را به همراه کره شمالی و میانمار در لیست سیاه قرار داده است.

در مهرماه  ۱۴۰۲دولت رییسی  به صورت چراغ خاموش موضوع عضویت درFATF را در دستور کار قرار داد و باعث تقویت این شایعه شده که ایران به زودی از لیست سیاه fatf خارج می شود و وارد لیست خاکستری می‌شود.

در دولت قبلی فعالان اقتصادی بیشترین آسیب‌ را از عدم پیوستن به این کنوانسیون‌ها متحمل شدند، آسیب مهم به خود دولت وارد شد.

دولت سیزدهم به‌رغم پیوستن به شانگهای و بریکس که دو دستاورد مهم دولت رییسی به شمار می‌رود، نتوانست از منافع آن بهره‌مند شود. چرا که نه چین نه روسیه و نه هیچ کشور دیگری حاضر نیستند با کشوری که در لیست سیاه fatf قرار دارد، معامله و مراوده‌ای داشته باشند و سرمایه‌گذاری خاصی را صورت بدهند.

با وجود اینکه دولت به این اتحادیه‌های اقتصادی و سیاسی و امنیتی که ذیل اتحادیه‌های مستقل نظام جهانی و غرب تعریف می‌شوند، پیوست هیچ ثمره اقتصادی متوجه کشورمان نشد. دلیل این فقدان آن است که مبادلات بانکی و مالی در جهان در قالب توصیه‌هایی صورت می‌گیرد که fatf مطرح می‌کند.

یگانه بختیاری

خبر پیشنهادی:  توییت همتی درباره موافقت رهبرانقلاب با طرح مجدد لوایح مربوط به FATF

برچسب ها :