تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
کد خبر : 14723

همتی:

دولت برای بازگرداندن اعتماد به بورس جدی است

دولت برای بازگرداندن اعتماد به بورس جدی است
وزیر اقتصاد در گفتگوی خبری افزود: با وفاق ملی، هماهنگی و همراهی تیم اقتصادی دولت غلبه بر چالش‌های اقتصادی، امکان پذیر است

به گزارش مدار اقتصادی، عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی شامگاه جمعه نهم شهریور ماه در برنامه ویژه خبری سیما با بیان اینکه تقریبا نزدیک به ۱۴ چالش مهم اقتصادی داریم، گفت: نتیجه تمام فعالیت‌هایی که ما در اقتصاد انجام می‌دهیم باید در ۴ متغیر مهم کلان اقتصادی شامل کنترل تورم و ثبات اقتصادی، رشد بالای اقتصادی، توزیع عادلانه درآمد و رفع فقر و کاهش بیکاری نمایان شود و اگر تلاش‌ها در اقتصاد به این چهار محور منتهی نشود عملا نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

همتی با اشاره به اینکه طی ۲۰ سال گذشته رشد اقتصادی پرنوسانی داشتیم، اظهار کرد: این نوسان مانع از بزرگ شدن کیک اقتصاد کشور می‌شود و پیش‌بینی‌پذیری را از اقتصاد می‌گیرد، در نتیجه نااطمینانی و تورم در اقتصاد افزایش می‌یابد.

وزیر اقتصاد با اشاره به پایداری تورم در سال‌های گذشته و کاهش قدرت خرید مردم، اضافه کرد: تداوم این روند، نرخ پس‌انداز و نرخ سرمایه‌گذاری را پایین می‌آورد که این‌ها به نفع آینده کشور نیست.

او تجارت خارجی را چالش دیگر پیش‌روی دولت برشمرد و گفت: تجارت خارجی غیرنفتی ما فقط سال ۹۵ و ۹۷ مثبت بود و تمام ۱۵ سال گذشته منفی بوده و متاسفانه طی حداقل دو سه سال گذشته به ویژه سال پیش ما به منفی ۱۷ میلیارد دلار رسیدیم؛ یعنی کسری پیدا کردیم.

همتی با بیان اینکه دولت چهاردهم عزم مواجهه جدی با این چالش‌ها را دارد، گفت: انشاالله با همتی که مسئولین خواهند داشت، این چالش‌ها قابل حل است. وفاق ملی باید در صحنه اقتصاد هم اتفاق بیفتد و نباید در داخل ناهماهنگی‌ها یا اختلاف نظر‌ها باعث شود که ما از مسیر یکپارچه‌ای که به سمت حل مشکلات اقتصادی خواهیم داشت، باز بمانیم.

عزم دولت برای بازگرداندن اعتماد به بورس

وزیر اقتصاد با تاکید برعزم دولت برای بازگرداندن اعتماد به بورس تصریح کرد: این کار با مجموعه‌ای از اقدامات محقق خواهد شد مثلاً اگر تصمیماتی گرفته شود که در میان مدت بورس را تحت تاثیر قرار دهد، حتما با آن مخالفت خواهم کرد و باید این اعتماد را برگردانیم، در غیر این صورت اصلا رشد اقتصادی ۸ درصد محقق نخواهد شد.

او با اشاره به تامین‌مالی ۹۰ درصدی از بانک‌ها گفت: بازارسرمایه سهم کمی از تامین‌مالی دارد و طبیعی است که وقتی مردم به بازارسرمایه بی‌اعتماد می‌شوند، این شرایط پیش می‌آید.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: ما نباید ریسک سرمایه‌گذاری در بورس را بالا ببریم و متاسفانه این اتفاق افتاده است؛ تصمیمات خلق‌الساعه چه در بازار پول و چه در قیمت‌گذاری محصولات مضر است؛ تلاش می‌کنیم که این‌ها را برداریم و اجازه دهیم مردم با خاطر آسوده سرمایه‌گذاری کنند.

همتی با بیان اینکه سود میانگین شرکت‌های بورسی به نصف کاهش یافته، تصریح کرد: قطعاً برای بازگرداندن اعتماد به بورس تلاش می‌کنیم و در این مورد در دولت پافشاری خواهم کرد تا حادثه‌ای که در بورس اتفاق افتاده دیگر تکرار نشود.

او یکی از اولویت‌های خود در وزارت اقتصاد را تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و اجرای کامل قانون تسهیل عنوان کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد تا رویه دشوار دریافت مجوزها، تسهیل و نظارت‌ها به بعد از اعطای مجوز منتقل شود؛ قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار بندهای مهمی دارد که اجرا خواهم کرد.

وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌هایش برای مهار تورم نیز توضیح داد: حوزه تورم برعهده بانک‌مرکزی است و ما کمک می‌کنیم تا بانک‌مرکزی به وظیفه‌اش عمل کند؛ وزارت اقتصاد و دولت از دو مسیر کنترل کسری بودجه و رفع ناترازی بانک‌ها می‌توانند به بانک‌مرکزی برای مهار تورم کمک کنند.

همتی درباره برنامه تیم اقتصادی دولت برای هماهنگی میان بانک‌مرکزی سازمان برنامه بودجه و وزارت اقتصاد اعلام کرد: قرار است در ستاد اقتصادی دولت، این مسائل هماهنگ شود و طبیعتا چون در تیم اقتصادی فقط وزیر اقتصاد به مجلس پاسخگو است، در تنظیم سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی و اقدامات اقتصادی باید نقش محوری داشته باشد و حداقل در مورد سیاست‌هایی که اتفاق می‌افتد، قانع شده باشد. این هماهنگی، تفاهم و توافق در تیم اقتصادی دولت وجود دارد و انشاالله ادامه پیدا خواهد کرد.

عدالت مالیاتی را دنبال می‌کنیم

وزیر اقتصاد تکمیل سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی را به عنوان راهکار شناسایی مودیان و فرارهای مالیاتی مورد تاکید قرار داد و گفت: این سامانه به شناسایی فرا‌رهای مالیاتی کمک می‌کند؛ ما به دنبال عدالت مالیاتی و در عین حال شناسایی فرارها برای وصول درآمدهای مالیات پیش‌بینی شده هستیم.

اجرای کاهش ۵ درصدی مالیات واحدهای تولیدی

او با بیان اینکه هدف سازمان امور مالیاتی فقط کسب درآمد نیست بلکه باید تنظیم‌گر اقتصاد هم باشد، یادآور شد: اجرای قانون کاهش ۵ درصد مالیات واحدهای تولیدی از این ماه آغاز شده و فکر می‌کنم نزدیک ۵ هزار میلیارد تومان از مالیات تولیدکنندگان برگردانده می‌شود. سهم مالیات از تولید ناخالص ملی تقریبا نزدیک ۷ درصد است در حالی که میانگین جهانی آن ۱۵ درصد است.

FATF تعامل بانک‌های ما را محدود کرده است

وزیر اقتصاد تاکید کرد: تحریم شتاب توسعه را کند کرده و قدرت رقابتی ما در بین کشورهای منطقه را کاهش داده است؛ نبودن در FATF قدرت تعامل بانک‌های ما را را با بانک‌های بزرگ کم می‌کند؛ مثالی که دوستان می‌زنند این است که FATF مثل فیفا است و شما بین‌المللی بازی می‌کنید نه محلی؛ بنابراین این موضوع را نمی‌توانیم رها کنیم و باید براساس تفاهم و منافع ملی درباره آن تصمیم‌گیری شود.

او اختلاف نرخ ارز را یکی از مصادیق حکمرانی اقتصادی غلط برشمرد و افزود: حتما با کمک بانک‌مرکزی نزدیک کردن نرخ ارزها را دنبال خواهیم کرد. اینکه تجارت غیرنفتی ما سال گذشته ۱۷ میلیارد کسری داشته به خاطر اختلاف حواله نیما با بازار آزاد است. اصلاح این رویه اراده رئیس‌جمهور و تیم اقتصادی دولت است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: جایی نوشته بودند که منظور همتی این است که نرخ ارز نیمایی بالا برود؛ خیر؛ من تجربه خودم را می‌گویم که اواخر سال ۹۲ و ۱۴۰۰ این کار را کردم و نرخ نیما را به بازار آزاد نزدیک کردم و نرخ ارز آزاد پایین آمد، چراکه با سرکوب سفته‌بازی عملاً نرخ بازار پایین می‌آید.

برچسب ها :

ناموجود