کاهش مصرف انرژی فولادی ها
به گزارش نماد اقتصاد، حسن پایاب مدیر تولید، بومی سازی و پژوهش شرکت ملی فولاد ایران در این باره گفت: ایمیدرو اجرای 2 طرح برای کاهش مصرف انرژی (آب و گاز) در فولادهای استانی را پیش رو دارد.
وی با بیان اینکه شرکت ها برنامه های مختلفی برای کاهش مصرف آب دارند، تصریح کرد: با توجه به قرار گرفتن ایران در منطقه نیمه خشک و کویری و در نتیجه اهمیت بالای این ماده حیاتی، چگونگی کاهش مصرف آب در طرح های فولادی در شرکت ملی فولاد بررسی شد و به این نتیجه رسیدیم که برج های خنک کننده (کولینگ تاور) مورد استفاده در کارخانه های احیای مستقیم در صورت تبدیل شدن به هیبریدی، کاهش حدود 70 درصدی مصرف آب را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: این فناوری در شرکت فولاد مبارکه در حال انجام است و بنا داریم این طرح را در 2 طرح فولاد استانی (قائنات و میانه) اجرا کنیم.
تولید برق از خروجی دودکش ها
مدیر تولید، بومی سازی و پژوهش شرکت ملی فولاد ایران با اشاره به طرح کاهش مصرف انرژی در واحدهای احیای مستقیم است، گفت: خروجی دودکش ناشی از گازهای سوخته شده در ریفرومر، پس از بازیافت حرارت، از حدود 1100 درجه به حدود 350-400 درجه رسیده است.
وی ادامه داد: این حرارت در محیط منتشر می شوند که انرژی بسیار بالایی دارد. در تلاشیم انرژی در حال هدر روی را از این گازها بازیافت و از آن برق تولید کنیم. امیدواریم بتوانیم با بهره گیری از همین انرژی، برق واحد احیای مستقیم را -که حدود 12 مگاوات است- تامین کنیم.
پایاب خاطرنشان کرد: برای این منظور با پیمانکاران مختلف جلسات فنی برگزار شد و قرار است گزارش آن را در اختیار کمیته سرمایه گذاری ایمیدرو بگذاریم و انشاءالله پس از تایید، در واحدها اجرایی کنیم.