معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران تشریح کرد:
طرح «کیمیا» یک انقلاب در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد
به گزارش نماد اقتصاد، بهروز رحمتی در حاشیه جلسه تولید مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با بیان اینکه تمام ملزومات لازم برای تحقق طرح «کیمیا» فراهم است، افزود: بزرگترین لازمه تحقق این طرح داشتن ذخایر معدنی است که به لطف خدا در حال حاضر تنها در مجموعه عظیم مجتمع مس سرچشمه بالغ بر 9 میلیارد تن ذخایر داریم که این ذخایر در معادن سرچشمه، سریدون و درهزار قرار دارند. علاوه بر این در منطقه استان آذربایجانشرقی و مجتمع مس سونگون نیز بالغ بر 7 میلیارد تن ذخایر شناسایی شده که اینها در کنار دیگر ذخایر فعلی، حجم ذخایر زمینشناسی شرکت ملی صنایع مس ایران را به بیش از 20 میلیارد تن رسانده است. بر همین اساس به نظر میرسد این میزان ذخایر به راحتی امکان دستیابی به تولید یک میلیون تن مس محتوای معدنی را در شرکت مس محقق خواهد کرد.
رحمتی با اشاره به اینکه مباحث ذوب و پالایش، صنایع میانی، صنایع پاییندستی و صنایع هایتک در مجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران مرحله به مرحله عملیاتی خواهند شد، افزود: مورد دوم که تحقق طرح «کیمیا» را برای کشور به یک الزام تبدیل میکند، ارزش و جایگاه آینده فلز مس در جهان است. خوشبختانه قیمت فلز مس امروز در دنیا به واسطه مصارف خاص و افزایش مصرف آن در حالت پایدار است که نشان از آینده درخشان این صنعت در آینده اقتصاد جهانی دارد. لذا اهمیت جایگاه مس در آینده صنعت دنیا انگیزه رسیدن به تولید سالانه یک میلیون تن کاتد مس را در همه ما تقویت میکند.
وی بیان کرد: مورد سوم بحث تأمین مالی این طرح بزرگ ملی است. در این بخش خوشبختانه حجم فروش شرکت در طول سه سال گذشته بالغ بر 9 میلیارد دلار بوده که حدود 40 تا 50 درصد از فروش شرکت سود خالص بوده است. بر همین اساس امکان تأمین مالی بخش قابل توجهی از هزینههای طرحهای توسعهای شرکت ملی صنایع مس ایران که پیش نیاز تحقق طرح کیمیا هستند، در داخل خود شرکت ملی مس فراهم است. ضمن اینکه در خصوص تأمین مالی خارجی نیز اخبار بسیار خوبی داریم.
معاون توسعه صنعتی و کنترل تولید شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: با افزایش ظرفیت تولید از 290 هزار تن فعلی به یک میلیون تن، حجم فروش شرکت ملی صنایع مس ایران به بالغ بر 10 میلیارد دلار با قیمتهای فعلی خواهد رسید. این عدد انقلابی در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد و سبب افزایش قایل ملاحظه GDP کشور و همچنین کمک و توسعه اقتصاد مقاومتی خواهد شد. نکته قابل توجه این است که با فرض 50 میلیارد دلار واردات فعلی کشور، شرکت ملی صنایع مس ایران به تنهایی میتواند بیش از 20 درصد از ارز مورد نیاز کشور را با «طرح کیمیا» فراهم کند که این موضوع هم برای دولت و بانک مرکزی، هم سهامداران ملی مس و مردم کشور و منطقه یک برکت است.
رحمتی در رابطه با آخرین وضعیت تولید شرکت نیز با اشاره به اینکه شرایط تولید در شرکت ملی صنایع مس ایران هم نسبت به سال گذشته و هم نسبت به برنامه تولید در پنج ماهه نخست امسال بسیار خوب بوده، افزود: در عمده شاخصهای تولید، وضعیت شرکت ملی صنایع مس ایران و مجتمع مس سرچشمه رفسنجان بسیار مطلوب است و این موضوع در گزارش ارائه شده توسط همکاران نیز کاملا مشهود بود.