تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
کد خبر : 13153

مهندس ترکمان مدیرعامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران خبر داد؛

صادرات ۳۱ هزار میلیارد ریالی فرآورده‌های نفتی از اسکله شهید سلیمانی

صادرات ۳۱ هزار میلیارد ریالی فرآورده‌های نفتی از اسکله شهید سلیمانی
مدیرعامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران در گفت‌وگویی به بررسی عملکرد و برنامه‌های آتی اسکله شهید سلیمانی این مجموعه در بندر بوشهر پرداخت و از رشد چشمگیر صادرات، افزایش تعداد کشتی‌های بارگیری شده و بهبود درآمدهای این اسکله طی سال‌های 1402 و 1403 خبر داد.

به گزارش نماد اقتصاد، مهندس علی‌داود ترکمان مدیرعامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران که یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران محسوب می‌شود، با تاکید بر اینکه طی سال‌های اخیر بندر بوشهر با تغییرات گسترده‌ای در حوزه صادرات و حمل‌‌ونقل دریایی مواجه بوده است، گفت: در این میان اسکله شهید سلیمانی با بیش از پنجاه سال قدمت هنگامی که صنایع به LAB و روغن‌های خاص نیاز داشتند؛ به عنوان یک اسکله وارداتی مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما با توجه به اتفاقاتی که طی سالیان اخیر روی داده است؛ در مقایسه با سال‌های قبل شاهد تغییرات فوق‌العاده‌ای در این مجموعه بوده‌ایم. وی با بیان اینکه اسکله شهید سلیمانی امروز در تسهیل واردات و صادرات محصولات صنایع شیمیایی نقش تاثیرگذار و بسزایی ایفا کرده است؛ با ارائه گزارش جامعی از عملکرد این اسکله در دوره‌های مالی اخیر، به بررسی دستاوردها و برنامه‌های آتی این مجموعه پرداخت.

عملکرد صادراتی اسکله شهید سلیمانی

مدیرعامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران با اشاره به عملکرد صادراتی اسکله شهید سلیمانی، از رشد چشمگیر تناژ صادراتی این مجموعه طی سال‌های اخیر خبر داد و گفت: تناژ صادراتی اسکله شهید سلیمانی از 53 هزار تن در سال 1400؛ به 109 هزار تن در سال 1402 رسیده که نشاندهنده رشد 89 درصدی بوده است؛ این در حالی است که میزان صادرات این اسکله در سال مالی جاری تاکنون به 82 هزار تن رسیده است که قطعا نسبت به سال گذشته پیشرفت بیشتری را رقم خواهد زد. به گفته وی همچنین ارزش ریالی صادرات اسکله شهید سلیمانی از 13 هزار میلیارد ریال در سال 1400 به 52 هزار میلیارد ریال در سال 1402 رسیده که بیانگر رشد 193 درصدی است و در سال مالی 1403 تاکنون نیز 31 هزار میلیارد ریال صادرات از طریق این اسکله صورت گرفته است.

خبر پیشنهادی:  علی آقامحمدی: ناترازی انرژی همچنان چالش اصلی کشور است

مهندس ترکمان با بیان اینکه اسکله شهید سلیمانی امروز به عنوان مرز مجاز شناخته شده و در ردیف سایر اسکله‌های فعال کشور قرار گرفته است، گفت: در همین راستا در تدارک هستیم تا با ورود کشتی‌های وارداتی به اسکله شهید سلیمانی به عنوان یک اسکله مرجع در سازمان بنادر و دریانوردی شناخته شویم. وی با اشاره به تعداد کشتی‌های بارگیری شده در این اسکله اظهار داشت: تعداد کشتی‌های بارگیری شده برای هلدینگ صنایع شیمیایی ایران از 19 کشتی در سال 1400 به 41 کشتی در سال 1403 افزایش می‌یابد که از رشد 52 درصدی برخوردار است.

افزایش درآمدهای حاصل از اجاره مخازن

مهندس ترکمان همچنین در حوزه درآمدزایی به افزایش درآمدهای حاصل از اجاره مخازن اشاره کرد و گفت: درآمد حاصل از اجاره مخازن طی سال‌های اخیر به شدت رشد داشته است و درصدد هستیم تا از محل درآمدهای عملیاتی؛ تکالیف مجمع‌‌عمومی را به نحو احسن و به دور از حاشیه محقق کنیم.

مدیر عامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران با بیان اینکه سال‌های گذشته در حوزه اجاره مخازن برای سایر مشتریان رقم بسیار ناچیزی درآمد داشتیم، خاطرنشان کرد: سال 1400 از اجاره مخازن به سایر مشتریان 500 میلیون تومان درآمد داشتیم و آن زمان از ظرفیت بندر و اسکله‌ها به نحو مطلوب استفاده نمی‌شد، اما اجاره مخازن در سال مالی 1403 بالغ بر 164درصد در قیاس با سال 1400 رشد داشته و مبلغی بالغ بر 144 میلیارد تومان برای سال مالی جاری برآورد می‌شود.

خبر پیشنهادی:  پیشگامی صنعت پالایش و پخش در بهره‌برداری از هوش مصنوعی برای تحول در مدیریت انرژی

چالش‌ها و برنامه‌های آتی اسکله شهید سلیمانی

وی در ادامه افزود: مساله‌ای که به شدت آن را دنبال می‌کنیم و قصد داریم تا هر چه سریعتر برطرف شود؛ موضوع ترانزیت محموله‌ها و فرآورده‌های نفتی از کشور عراق است که تاکنون به دلیل مخالفت اداره گمرک استان بوشهر محقق نشده است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی و خدمات بندری ایران تاکید کرد: در همین راستا هلدینگ صنایع شیمیایی در تلاش است تا با حل مسائل مربوط به گمرک بوشهر بتواند از این فرصت بهره‌برداری لازم را داشته باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که با رفع این چالش؛ درآمدهای حاصل از خدمات بندری به شدت افزایش یابد که قطعا برای کشور هم درآمدهای قابل‌.توجهی را به همراه خواهد داشت.

برچسب ها :

ناموجود