پزشکیان بازار سکه و طلا را در چه شرایطی تحویل میگیرد؟
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری نماداقتصاد، با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری و تایید وی به عنوان نهمین رئیس جمهور کشور، بارگزاری مراسم تنفیذ در روز جاری و دریافت این حکم از مقام معظم رهبری، رسماً امور کشور به دولت چهاردهم واگذار میشود.
بررسی اینکه در چه شرایطی بازار سکه و طلا با این دید که طی سالهای اخیر بر نقش سرمایهای بودن سکه و طلا افزوده شده و نوسانات قابل توجهی را به خود دیده است، به دولت جدید تحویل داده میشود، خالی از لطف نیست.
امور کشور در بخش صنعت طلا و جواهر و در مجموع بازار طلایی، در حالی به دولت مسعود پزشکیان واگذار میشود که طی سه ساله اخیر، جهش قیمتی قابل توجهی در بازار طلایی کشور رخ داده است؛ بهگونهای که قیمت سکه امامی در تاریخ دوم مرداد ماه سال جاری نسبت به ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۰ که کار دولت سیزدهم آغاز شده بود، رشد ۲۴۴ درصدی معادل بالغ بر ۲۸ میلیون تومان را تجربه کرده است.
بر اساس جدول مقایسهای زیر که قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا را طی پنج زمان ابتدای دولت دوازدهم (مرداد ۱۳۹۶)، ابتدای سال ۱۴۰۰، ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ (شروع به کار دولت سیزدهم)، ابتدای ۱۴۰۳ و دوم مرداد ماه سال جاری (پایان دولت سیزدهم)، بررسی کردهایم، همانطور که ذکر شد، قیمت سکه امامی ۲۴۴ درصد، سکه طرح قدیم ۲۳۴ درصد، نیم سکه ۲۸۳ درصد، ربع سکه ۳۰۰ درصد و سکههای یک گرمی بانک مرکزی ۲۱۱ درصد افزایش داشتهاند؛ بدین ترتیب، میانگین بازار سکه کشور در این بازه حدوداً سه ساله، ۲۵۴.۴ درصد صعود کرده یا بهتر است بگوییم جهش کرده است.
این درحالیست که جهش قیمتها در طول دولت دوازدهم نیز قطعا قابل توجه بوده و رشد بین ۸۹ تا ۹۷ درصدی رخ داده است.
به بیان دقیق تر دولت دوازدهم دلار را به نرخ ۳۸۲۸ تومان تحویل گرفت و با نرخ ۲۴ هزار و ۴۹۹ تومانی به دولت سیزدهم تحویل داده است؛ دولت سیزدهم در زمان فعالیت رسمی خود (پیش از شهادت رئیس جمهور) آن را به ۶۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسانده است؛ یعنی حدود ۴۰ هزار تومان ارزش ریال ایران را پایین آورده است! اما پس از اتفاقات چند ماه اخیر و از زمان اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری دولت چهاردهم، بازار ارز آرام گرفته و در محدوه ۵۸ هزار و ۴۰۰تومان بازی میکند.
هرچند که طی این سه ساله، نوسانات قیمت جهانی طلا نیز تحت تاثیر عوامل مختلف، بسیار بوده و رکوردشکنی در طول تاریخ داشته است، اما قطعا تاثیر نرخ ارز و و عوامل داخلی، بیشترین اثر را بر این جهش قیمت سکه و طلا داشته؛ چرا که به وضوح، آمار نشان میدهد که شیب صعود قیمتی اونس جهانی طلا نیز تند بوده است؛ ضمن اینکه طی یک ماه اخیر همچنان نوسان قیمت در بازار جهانی طلا دیده شد، اما با کنترل نرخ ارز طی دو هفته اخیر، روند صعودی قیمت سکه و طلا از مسیر افزایش دور زده و پا به عرصه ریزش گذاشته است.
رونقی که رنگ باخته است!
قریب به یکسال و نیم میشود که بازار سکه و بهویژه بازار مصنوعات طلا، رنگ رونق به خود ندیده است.
از ابتدای سال گذشته تاکنون، علیرغم بالا و پایین شدن قیمتها، اما خبری از تقاضای آنچنانی در این بازار نبوده و کمتر پای مشتری به این بازار باز شده است.
به تاکید رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، رکود حاکم بر بازار سکه و طلا که از ابتدای سال گذشته بر این بازار سایه افکند. در حال حاضر، شرایط بازار سکه و طلا و صنعت طلا، در شرایط نامطلوبی به لحاظ رونق بازار بهسر میبرد و مردم از معاملات، فاصله جدی گرفتهاند؛ بر همین اساس، درخواست فعالان این صنف از دولت چهاردهم، این است که رویکردشان را نسبت به اصناف تغییر دهند و تدبیری اندیشیده شود که شرایط رکود حاکم بر بازار طلا و جواهر و صنعت آن، بیش از این تشدید نشده و شرایط مطلوب به این صنف و صنعت بازگردد.
بر همین اساس، این صنف از نمایندگان مجلس و دولت جدید تقاضا دارد که نسبت به اصناف کشور، رویکرد خود را تغییر داده و شرایط را برای فعالیت اقتصادی اصناف و حوزه صنعت طلا و جواهر کشور، مهیا کنند تا در آینده شاهد آسیبهای اقتصادی و اجتماعی در حوزه این صنعت، نباشیم.
حباب سکه!
بنا بر گزارش نماداقتصاد، در رابطه با وضعیت حباب سکه طی سالهای اخیر میتوان گفت پس از بزرگ شدن و تخلیه حباب سکه در تمام این سه سال، اما در برههای که قیمتها به اوج خود رسیده بود (نیمه دوم سال گذشته و مقطعی هم در سال جاری)، حباب ۱۰ میلیون تومانی سکه را هم دیدیم اما در حال حاضر، همزمان با کاهش قیمتها، کمی از حباب سکه هم تخلیه شده و در حال حاضر در محدوده هفت میلیون تومان بازی میکند.
انتهای پیام/