نگاهی بر آمار واردات و صادرات چین

به گزارش نماد اقتصاد به نقل از مدار اقتصادی، داده‌های گمرک چین امروز جمعه منتشر شد و نشان داد که واردات چین در ماه ژوئن کاهش یافت، اما صادرات بیش از حد انتظار افزایش داشت.

واردات چین در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه سال قبل به دلار آمریکا 2.3 درصد کاهش یافت. بر اساس نظرسنجی رویترز، این در تضاد با پیش‌بینی رشد 2.8 درصدی است.

این در حالی است که صادرات دلار آمریکا در ماه ژوئن نسبت به سال قبل 8.6 درصد افزایش یافت و از پیش‌بینی رشد 8 درصدی پیش بینی شده توسط نظرسنجی رویترز پیشی گرفت.

بر این اساس، طی شش ماه نخست سال میلادی، واردات 2 درصد و صادرات 3.6 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشت.

تجارت چین با انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا در نیمه نخست سال 7.1 درصد افزایش یافت. در عین حال، تجارت اتحادیه اروپا با چین در شش ماهه نخست سال 2024 کاهش یافت و واردات و صادرات هر دو کاهش یافت.

تجارت چین با ایالات متحده از نظر دلاری در نیمه نخست سال اندکی کاهش یافت، زیرا واردات از ایالات متحده 4.9 درصد کاهش داشت، اگرچه صادرات 1.5 درصد افزایش یافت.

تجارت با برزیل در شش ماه نخست به سرعت رشد کرد و صادرات چین به این کشور آمریکای لاتین 24.4 درصد و واردات 8.3 درصد افزایش یافت.

کاهش واردات مواد کمیاب

داده‌های گمرک نشان می‌دهد که واردات خاک‌های کمیاب، گوشت، محصولات آرایشی و ماشین‌آلات چین در نیمه نخست سال به شدت کاهش یافته است. با این حال، واردات سنگ آهن و نفت در آن زمان رشد کرد.

در بحبوحه رشد کندتر داخلی، پکن در تلاش برای تقویت امنیت ملی به دنبال تامین منابع غذایی و مواد معدنی حیاتی خود بوده است.

در نیمه نخست سال میلادی، صادرات مبلمان، لوازم خانگی، کشتی و اتومبیل چین رشد کرد. داده ها نشان می‌دهد که صادرات خاک‌های کمیاب از نظر ارزش کاهش، اما از نظر حجم افزایش یافته است.

داده‌های گمرک نشان داد صادرات خودرو چین در ماه گذشته نسبت به دوره سال قبل 18 درصد افزایش یافته است.

دیگر دسته‌بندی‌های عمده کالاهای خرده‌فروشی گزارش شده نشان می‌دهد که حجم چمدان‌های صادراتی چین در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته 9 درصد افزایش یافته است. تعداد کفش‌های صادر شده در ژوئن با 3.7 درصد افزایش به 840 میلیون جفت رسید.

صادرات چین در ماه مه نسبت به سال گذشته 7.6 درصد به دلار آمریکا افزایش یافت، اما واردات در این مدت تنها 1.8 درصد افزایش یافته بود.

تقاضای داخلی پایین باقی مانده است. داده‌های اداره ملی آمار در روز چهارشنبه نشان داد، قیمت‌های مصرف‌کننده چین در ماه ژوئن 0.2 درصد افزایش یافت، در حالی که قیمت‌های تولیدکننده انتظارات را برآورده کردند.

شاخص قیمت مصرف‌کننده اصلی که قیمت‌های مواد غذایی و انرژی بی‌ثبات‌تر را کاهش می‌دهد، در ماه ژوئن سالانه 0.6 درصد افزایش یافت که اندکی کندتر از افزایش 0.7 درصدی در شش ماهه اول سال بود.

دفتر ملی آمار چین قرار است ارقام تولید ناخالص داخلی سه ماهه دوم و شاخص‌های اقتصادی ماه ژوئن را در روز دوشنبه منتشر کند.