بهرهبرداری از ورق ۳ میلیون تنی “کگل” در ۱۲ ماه آینده
به گزارش نماد اقتصاد، بر اساس این گزارش، ایمان عتیقی، مدیرعامل شرکت در این مجمع اظهار کرد: شرکت صنعتی و معدنی گلگهر با داشتن ۳۵ هزار شاغل در منطقه گلگهر و هیات مدیره و سهامداران خوب توانست نقش به سزایی در توسعه کشور داشته باشد.
ما در کنسانتره ۲۳ درصد از کنسانتره کشور را تولید میکنیم. این شرکت جایگاه نخست کشور را را به خود اختصاص داده است. گلگهر با ۱۱.۵ میلیون تن کنسانتره در سال ۱۴۰۲، و افزایش ۱۳ درصدی رشد مواجه بوده است.
وی افزود: در گندلهسازی ۲۳ درصد گندله کشور توسط گلگهر تامین میشود و در این بخش نیز جایگاه نخست را دارد. این واحد رشد ۲۲ درصدی را ثبت کرد. در آهن اسفنجی و شرکتهای زیرمجموعه با ۳.۹ میلیون تن جایگاه دوم کشور را دارد که با رشد ۳ درصدی تولید آهن اسفنجی و ۸۲۳ هزار تن شمش فولاد کشور جایگاه دهم را به خود اختصاص داده است.
عتیقی بیان کرد: معدنکاری از اهدف گلگهر است که در باطله برداری ۸۲ میلیون تن، استخراج سنگ ۱۱ میلیون تن و رشد ۱۵ درصدی را ثبت کرده است. ارزش افزایش تولید گلگهر با رکوردهای کیفی و پایداری تولید همراه بود که به ۲۰ رکورد کیفی رسید و این نشان دهنده تولید صیانتی است.
مدیرعامل “کگل” ادامه داد: ۶ محور توسعه داریم. توسعه اکتشافات؛ یکی از تحقیقهای اکتشافی کشور به گلگهر واگذار شده که تاثیر اکتشافات در سه یا چهارسال آینده در این منطقه دیده میشود.
وی ادامه داد: تکمیل زنجیره فولاد را داریم. یک ورق ۳ میلیون تنی هات شات که در نوع خود بی نظیر است که در ۱۲ ماه آینده به بهره برداری میرسد.
مدیرعامل گلگهر در این باره خاطرنشان کرد: در بخش تنوع بخشی به کسب و کار، موضوع مس، آنتیم ها، طلای سیاه جنگل پروانه آن را دریافت کردیم و در سولفات آمونیوم نقش کلیدی داشتیم. در توسعه عملیات معدن کاری نقش بسزایی ایفا کردیم. در واقع به روزترین ناوگان حمل و نقل کشور چه از باب بومی سازی و چه از باب تراک بالای ۱۰۰ تن و نوسازی ناوگان در یکسال اخیر را انجام دادیم. در توسعه و زیرساختهای انرژی آب، برق و گاز شاید معدود معادنی باشیم که اگر قطعی گاز داشته باشیم از خط دوم میتوانیم رفع موانع منطقه گلگهر را تضمین کنیم. توسعه زیرساخت مدیریتی، حسابداری شرکتها و حاکمیت شرکتی با توجه به نقش هلدینگی گلگهر پیگیری میشود.
در بخش فروش، گلگهر با تناژ ۱۴۳۰۰ هزار تن و رشد ۸ درصدی را پشت سر گذاشت. فروش داخلی ۹۵ درصد از محصولات را پوشش میدهد.
تناژ فروش داخلی رشد ۱۸ درصدی ثبت کرده است. این نشاندهنده این است که قیمت گندله نسبت به سالهای گذشته در حال افزایش است و پیشبینی ما این است که باتوجه به توازن سیستم گندله و احیا بتوانیم قیمت بهتری را روی گندله حاکم کنیم.
درآمدهای شرکت اصلی حدود ۹۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ محقق شد که ۵۵ درصد رشد را ثبت کرده است. سود ناخالص ۱۹ میلیارد تومان و رشد ۱۱ درصدی، سود خالص ۱۸ میلیارد تومان و رشد ۹ درصدی را به ثبت رساند.
۱۰۱ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشتیم که نشان دهنده ۵۱ درصد از سود نسبت به سال گذشته است. در سود ناخالص ۳۲ هزار میلیارد تومان و رشد ۴۲ درصدی، سود خالص تلفیقی ۲۲ هزار میلیارد تومان و رشد ۱۹ درصدی را محقق کرده است.
در داراییهای غیرجاری شرکت از ۴۱ هزار به ۶۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. داراییهای جاری از ۴۴ هزار میلیارد تومان به ۵۸ هزار میلیارد تومان و جمع داراییها از ۸۶ هزار میلیارد تومان به ۱۲۲ هزار میلیارد تومان رسید که رشد ۳۶ درصدی داشته است.
داراییهای غیرجاری تلفیقی از ۸۹ به ۱۳۴ هزار میلیارد تومان و رشد ۴۹ درصدی، داراییهای جاری از ۴۳ به ۷۵ هزار میلیارد تومان و جمع داراییها نیز رشد ۶۴ درصدی را ثبت کرده است. این نشان دهنده این است که تمامی سرمایهگذاریهای انجام شده به نحوه احسن جلو رفته است.
همان طور که میدانید شرکت گلگهر به سمت هلدینگ شدن پیش میرود، شرکت گهرزمین پروژه IPCC که پایداری تولید، کم شدن هزینههای بهرهبرداری را به دنبال دارد. همچنین دو خط آهن اسفنجی را با پیشرفت ۶۰ درصد فیزیکی را در دست اقدام دارد.
شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر نیز از افتخارات گلگهر یعنی مجمع عمومی عادی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در روز جاری با حضور سهامداران در حال برگزاری است. را در دستور کار دارد و ظرف ۱۲ ماه آینده امیدواریم به محصول برسد. واحد مگامدول ۳ میلیون تنی آهن اسفنجی به نام طوبی به بهرهبرداری رسیده است.
شرکت جهان فولاد سیرجان که بیش از ۵۱ درصد متعلق به گلگهر است، احیای ۲ آن به بهرهبرداری رسیده و واحد مگامدول آن نیز درآبان ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
شرکت گهر انرژی در واحد اول به بهرهبرداری رسیده است. در واقع حوزه مدیریت گهر انرژی این است که ماموریت تامین آب را توسط خلیج فارس، گاز را توسط دو خط و برق را انجام داده است.
لازم به ذکر است، در پایان مجمع، به ازای هر سهم “کگل” ۳۸ تومان سود تخصیص داده شد.