تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۶
کد خبر : 8262

محتشمی پور معاون معدنی وزارت صمت مطرح کرد:

به سمت تکنولوژی‌ سازگارتر با محیط زیست و مصرف برق کمتر حرکت کنیم

به سمت تکنولوژی‌ سازگارتر با محیط زیست و مصرف برق کمتر حرکت کنیم
به گفته معاون معدنی وزارت صمت، تولید فولاد سازگار با محیط‌زیست یا همان فولاد سبز موضوعی است که سالهاست به دغدغه‌ای تبدیل شده و دنیا به آهستگی به سمت آن حرکت می‌کند.

به گزارش نماد اقتصاد، محتشمی پور معاون معدنی وزارت صمت عنوان کرد: با توجه به اینکه کشور ما در تولید فولاد اتکای زیادی به ذخایر متان خود داشته است، در رتبه‌های بالای دنیا قرار دارد و تولید کربن ما نسبت به تولید فولاد جزو کمترین‌ها در دنیاست هرچند که این دلیلی بر نادیده گرفتن فعالیتهای سبز نمی‌شود و باید در نظر داشته باشیم در توسعه فناوری به سمت تکنولوژی‌ها با سازگاری بیشتر با محیط زیست و همچنین مصرف برق کمتر حرکت کنیم.
مهندس محتشمی پور تاکید کرد: باید در بخش سرمایه گذاری و در بخش فناوری با تکیه بر ظرفیت توان داخلی، توسعه اتفاق بیافتد و این امر در کشور ما شروع شده است؛ به‌طوریکه در چندین کارخانه تولید فولاد بر پایه هیدروژن آغاز شده است.
وی افزود: به نظر می رسد در بخش فولاد بر پایه‌ی هیدروژن در سال آینده شاهد پروژه‌هایی باشیم که جایگاه ما در این بخش را حفظ نماید، البته ما با چالش محدودیت‌های جدی در تامین فناوری فولاد‌ سبز هم مواجه هستیم؛ لذا این مسئله باعث می‌شود با تکیه به ظرفیت و توان داخلی، چه در بخش سرمایه گذاری، چه در بخش فناوری این بخش را توسعه دهیم که این موضوع در کشور شروع شده است. امروز در کشور هم در سطح پایلوت و نمونه‌های صنعتی هم در سطح واحد‌های صنعتی تغییر خطوط آغاز شده است.
محتشمی‌پور با اشاره به اقدامات سال گذشته تشریح کرد: سال گذشته ۵۴۰ معدن غیرفعال کوچک را احیاء کردیم و بیش از هزار معدن غیرفعال که فاقد بهره بردار بود را در قالب مزاید‌ه به مردم واگذار کردیم و خوشبختانه فعالیت آنها شروع شده است؛ این در حالی است که کل معادن فعال ما حدود ۷ هزار معدن است، بدین ترتیب ۲۰ درصد تعداد معادن کوچک کشور، طی یک سال توسعه پیدا کرد. معادن بزرگ نمی‌توانند اشتغالی که در صنایع کوچک شکل می‌گیرد را ایجاد کنند؛ در واقع اولین آورده صنایع کوچک برای هر اقتصادی، اشتغال‌زایی است.
معاون وزیر به صدور مجوزها در بخش معدن اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ یک درصد از درخواست‌های حوزه اکتشاف مجوز دریافت کردند اما در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴ درصد درخواستها منجر به دریافت مجوز شد که رشد قابل توجهی است. لازم به ذکر است که وزارت صمت تنها با ارزیابی متقاضی، امکان صدور مجوز دارد تا یک گواهی مالی و فنی بدهد و گاها علت تأخیر در صدور مجوزها تأخیر در استعلام‌های مربوط به زمین‌ها است که البته بخشی از آن هم تأخیر نیست و درخواست‌ها رد می‌گردد.

خبر پیشنهادی:  افت ۳.۳ تا ۱۰ درصدی تولید زنجیره فولاد کشور/بیشتر حجم تولیدی فولاد، صرف مصارف داخلی می‌شود

 

برچسب ها :