تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۴
کد خبر : 28914

پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف حلال بخشی از مشکلات است؛

عراقچی: تعرفه 900 کالا میان ایران روسیه صفر خواهد شد

عراقچی: تعرفه 900 کالا میان ایران روسیه صفر خواهد شد
وزیر امور خارجه با بیان اینکه نعرفه 900 کالا میان ایران و روسیه صفر خواهد شد درباره ف‌ای‌تی‌اف گفت: رعایت استانداردهای اف‌ای‌تی‌اف و خروج از لیست سیاه، خسارت‌های ما را کمتر می‌کند، اف‌ای‌تی‌اف حلال همه مشکلات نیست، حلال بخشی از مشکلات است.

به گزارش نماد اقتصاد، سید عباس عراقچی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با بیان اینکه رئیس‌جمهور  چهارشنبه(امروز) به دعوت امام علی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان به این کشور سفر می‌کند ور روز جمعه نیز به روسیه سفر خواهد کرد، گفت: رئیس‌جمهور در جریان سفر به تاجیکستان علاوه بر دیدار با مقامات سیاسی، در نشست مشترک تجار و بازرگانان ایرانی و تاجیکستانی حضور پیدا می‌کند و۲۰ یادداشت‌تفاهم بین مقامات دو کشور امضا خواهد شد.

او با بیان اینکه در جریان سفر به روسیه نیز هیأت اقتصادی از جمله وزرای اقتصادی و تجار و بازرگانان رئیس‌جمهور را همراهی می‌کنند، گفت: در جریان این سفر نیز نشست اقتصادی برگزار خواهد شد، مشارکت جامع راهبردی بین ایران و روسیه امضا می‌شود. این یک معاهده جامع است و یک معاهده برای هدف خاص و یا ائتلاف نظامی نیست.

وزیر خارجه ایران با بیان اینکه این معاهده چیز جدیدی نیست و در ادامه معاهده‌ای است که از سال ۱۳۷۹ بین ۲ کشور وجود داشته و در واقع این معاهده به‌روز و جدیدتر شده است، گفت: این معاهده بر اساس منافع متقابل تنظیم شده ااست و علیه هیچ کشور ثالثی نیست. این معاهده هیچ منعی برای گسترش روابط هر یک از این ۲ کشور با کشورهای دیگر ایجاد نمی‌کند. این معاهده ربطی به تحولات اخیر ندارد و و حدود چهار سال است که بر روی آن در حال کار کردن هستیم.

او با اشاره به اینکه این معاهده ابعاد مختلف روابط ۲ کشور را در بر می‌گیرد و بعد اقتصادی آن گسترده‌تر است، اظهار کرد: این یک معاهده ۲۰ ساله است که ۲ کشور می‌توانند پس از پایان ۲۰ سال برای دوره‌های پنج‌ساله آن را تمدید کنند.

صفر شدن تعرفه تجاری 900 کالا بین ایران و روسیه

عراقچی در ادامه گفت: روابط ایران و روسیه بر اساس احترام احترام متقابل و منافع متقابل در جریان است. در کل، روابط ایران و روسیه روابط خوب و رو به رشدی است، البته این به این معنا نیست که همه چیز آن‌طور که ما می‌خواهیم پیش رفته است و و روابط دو کشور فراز و نشیب‌هایی را داشته ولی همانطور که گفتم روابط ۲ کشور در سطح کلان روابط خوبی بوده است.

دیپلمات عالی‌رتبه ایران همچنین خبر داد: در جریان این سفر علاوه بر امضای این معاهده در ارتباط با موضوع انرژی و انتقال گاز و نفت به نحوی که ایران تبدیل به هاب انرژی شود و همچنین موضوع کریدورهای اتصالی بین دو کشور رایزنی و گفت‌وگو خواهیم کرد.

وزیر خارجه ایران در بخش دیگر صحبت‌های خود در این گفتگوی خبری به موضوع موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا اشاره کرد و گفت: ملحق شدن ایران به این اتحادیه اقتصادی  منجر به این می‌شود که ایران از موضوع از رفع تعرفه‌های تجاری منتفع شود که به صورت مشخص بین ایران و روسیه تقریباً در مورد ۹۰۰ کالا تعرفه به صفر می‌رسد  که این خود زمینه تجاری گسترده‌ای را فراهم می‌کند و در مورد تعداد زیادی از کالاها نیز تعرفه‌ها کاهش پیدا می‌کند .

FATF 2

نباید اف‌ای‌تی‌اف را سیاسی کرد

عراقچی درباره بحث پیوستن به کنوانسیون‌های پالرمو و سی‌اف‌تی در اف‌ای‌تی‌اف و پیش‌بینی از جمع‌بندی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص گفت: این بحث کاملا فنی و کارشناسی است و دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد مبنی بر اینکه پیوستن ما به اف‌ای‌تی‌اف منافعی را برای ما خواهد داشت و یا اینکه خسارت‌های را در پی خواهد داشت.

او گفت: بهتر است اجازه دهیم مجمع تشخیص مصلح نظام در یک فضای آرام و از موضع فنی و کارشناسی آن‌را بررسی کند و به هر نتیجه‌ای رسید، تابع باشیم. مهم این است که فضا را دوقطبی نکنیم. یکی از آفات سیاست خارجی این است که موضوعات جناحی شود و قطب‌بندی درباره آن‌ها صورت بگیرد.

خبر پیشنهادی:  کلید حل FATF کجاست؟

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: بحث کاملا فنی است. اینکه مقام معظم رهبری هم فرمودند که در مجمع تشخیص بحث فنی و کارشناسی صورت بگیرد، دقیقا نشان می‌دهد مسیر صحیح همین است. اجازه دهیم مجمع تشخیص مصلحت، مصلحت را تشخیص دهد.

دیپلمات‌عالی‌رتبه ایران در ادامه گفت: طبیعی است که دولت با توجه به اصراری که درباره بررسی مجدد اف‌ای‌تی‌اف دارد، مصلحت را در این می‌بیند و نظرات خود را مجمع تشخیص مطرح می‌کند. نمایندگان دولت در جلسات حضور خواهند داشت. اینکه مجمع چه تصمیمی خواهند گرفت، به خودشان مربوط است و باید اجازه داد در آرامش این تصمیم گرفته شود.

 

اف‌ای‌تی‌اف حلال بخشی از مشکلات است

او در پاسخ به این سوال که آیا با پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف، از لیست سیاه آن خارج می‌شویم یا خیر گفت: بحث پیوستن در اینجا مطرح نیست، رعایت استانداردها و اصولی است که اف‌ای‌تی‌اف مقرر کرده و کشورهایی که این استانداردها را رعایت نکنند، در لیست‌های مختلف آن قرار می‌گیرند و آن‌چه به‌عنوان لیست سیاه شناخته می‌شود، در اصل لیست سیاه نیست بلکه لیستی است که کشورهایی دیگر را از انجام همکاری مالی و بانکی با این کشورها منع می‌کند.

عراقچی تصریح کرد: اینکه ما این کارها را انجام بدهیم و از لیست خارج شویم، طبیعتا در داخل اف‌ای‌تی‌اف سازوکارهایی وجود دارد که در آن‌جا باید تصمیم‌گیری شود. اینکه آیا بر فرض از لیست خارج شویم، تاثیر فوق‌العاده‌ای را در روابط اقتصادی ما خواهد گذاشت، این هم تضمین‌شده نیست.

وزیر خارجه ایران گفت که «آن‌چه از نظر موافقان پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف محرز است، این است که رعایت این استانداردها و خروج از لیست، حداقل خسارت‌های ما را کمتر می‌کند، چراکه ما به‌دلیل بحث‌های تحریم و بسیاری از بحث‌های دیگر مشکلاتی در حوزه اقتصادی داریم».

او تاکید کرد: اف‌ای‌تی‌اف حلال همه مشکلات ما نیست، حلال بخشی از مشکلات است. زمانی هم که در برجام، تحریم‌ها برداشته شد، آن‌موقع متوجه شدیم مانع دیگری به اسم اف‌ای‌تی‌اف وجود دارد. تلاش‌ها به آن سمت رفت که آن مانع را هم برطرف کنیم. الان تحریم‌ها دوباره بازگشته است. دولت معتقد است اگر از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف خارج شویم، خسارت‌های کمتری متحمل می‌شویم و بعضی‌از راه‌ها برای تعاملات بانکی باز می‌شود.

انتهای پیام

عراقچی: تعرفه 900 کالا میان ایران روسیه صفر خواهد شد

برچسب ها :