تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
کد خبر : 26645

تنها دو پروژه اصلی مصوب 3 سال پیش افتتاح شده است؛

رویاهای بر زمین مانده چند میلیارد دلاری هلدینگ خلیج فارس

رویاهای بر زمین مانده چند میلیارد دلاری هلدینگ خلیج فارس
هلدینگ خلیج فارس در شرایطی در زمان علی عسکری رئیس سابق خود در مجمع سالیانه 1400 با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۴.۴ میلیارد دلار و ۱۲.۲ هزار میلیارد تومانی راه اندازی 28 پروژه را در دستور کار قرار داد که از آن رویا پردازی فقط 2 پروژه اصلی به بهره برداری رسیده است!

به گزارش نماد اقتصاد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که پروژه‌های بلندپروازانه‌ای که در مجمع سالانه عادی مربوط به سال ۱۴۰۰ از سوی هیات مدیره برای توسعه هلدینگ تعریف شده بود، به طور عمده به سرانجام نرسیده‌اند. از ۲۸ پروژه با ظرفیت تولیدی بیش از ۲۰ میلیون تن و با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۴.۴ میلیارد دلار و ۱۲.۲ هزار میلیارد تومان، تنها بخش کوچکی از آن به بهره‌برداری رسیده و بسیاری دیگر در مراحل اولیه یا حتی در حد طرح روی کاغذ باقی مانده‌اند.

از ۱۴ پروژه اصلی(۱- خطوط لوله، تاسیسات و اسکله پالایش گاز بیدبلند، ۲- پالایش گاز یادآوران، ۳- پتروشیمی هنگام، ۴- پتروشیمی آپادانا، ۵- پتروشیمی گچساران، ۶- پتروشیمی ارغوان گستر ایلام، ۷- پتروشیمی صدف، ۸- صنایع پتروشیمی دهدشت، ۹- طرح بهسازی و احداث تاسیسات جمع آوری گازهای مشعل، ۱۰- صنایع پلیمر گچساران، ۱۱- پتروشیمی ابن سینای اندیمشک، ۱۲- PDH/PP پتروشیمی پارس، ۱۳- مگا پروژه ماهشهر و ۱۴- مگا پروژه عسلویه) تنها ۲ پروژه یعنی پالایش گاز هویزه و گچساران به بهره‌برداری رسیده، ۳ پروژه دیگر نیز یا نیمه تمام باقی مانده‌اند یا در مرحله عملیاتی شدن قرار دارند. مابقی پروژه‌ها هیچکدام اجرایی نشده و حتی به مرحله انتخاب پیمانکار و اجرای پروژه هم نرسیده است.

همچنین از ۶ پروژه کلیدی پایین دستی (پترو فراز هوران، پتروشیمی آوات اورامان، پتروآرمند لردگان، صنایع شیمیایی نگین سنقر، طرح پایین دست پتروشیمی ارومیه و پتروپرک پویا) نیز بلاتکلیف مانده‌اند و هیچ کدام اجرایی نشده‌اند.

پتروشیمی آپادانا

از سوی دیگر پروژه‌های پارک‌های صنعتی پایین‌دستی (کریستال ملامین ارومیه و لردگان، اوره رزینی لردگان، پتروشیمیایی بروجن و پلی‌پروپیلن ایلام) که قرار بود به ایجاد اشتغال و افزایش تولید کمک کنند نیز هیچ کدام به بهره‌برداری نرسیده، بررسی‌ها نشان می‌دهد پروژه پارک‌های تعریف شده در قالب شرکت پارک‌های افق قرار گرفته که تمرکز این شرکت نیز بر روی خرید باشگاه استقلال بوده و اتفاق خاصی برای طرح پارک‌ها رخ نداده است.

بررسی‌های دقیق‌تر نشان می‌دهد که نه تنها پروژه‌های بزرگ، بلکه حتی طرح‌های درون مجتمعی با هدف افزایش بهره‌وری و سود دهی نیز با کندی پیشرفت کرده‌اند؛ به این شکل که از ۸ طرح درون‌مجتمعی (طرح تصفیه خانه مرکزی پتروشیمی بندرامام، طرح بازسازی واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا، طرح منوکسید کربن پتروشیمی کارون، طرح شیرین سازی برش سنگین پتروشیمی نوری، طرح بازیابی گازهای فلر پتروشیمی نوری، طرح بازیافت اتان پتروشیمی بندرامام، طرح کلرآلکالی پتروشیمی بندرامام و طرح تبدیل گرید از الیاف به بطری پتروشیمی شهید تندگویان) که با هدف رفع موانع تولید، توسعه محصولات جدید و افزایش سوددهی شرکت‌ها با سرمایه گذاری ۴۵۸ میلیون دلار و ۱.۵ هزار میلیارد تومان تعریف شده بود تنها یک یا دو طرح اجرایی شده است.

انتهای پیام

منبع: انرژی پلاس

خبر پیشنهادی:  هشتمین نشست كمیته حفاظت فنی و بهداشت كار شركت فولاد مباركه برگزار شد