در نشست آنلاین مدیران شتران با سهامداران عنوان شد؛
پالایش روزانه 88 میلیون بشکه نفت خام در روز تا پایان سال / ارزش 5 میلیارد دلاری پالایشگاه
به گزارش نماد اقتصاد، در این نشست که امروز(دوشنبه 19 آذرماه) و با حضور عباس محسنی نیکوگفتار ،مدیرعامل ، فریدون ورشو ساز ، مدیر مالی و اقتصادی و عضو هیات مدیره، محمدتقی مرادی، رئیس حسابداری صنعتی و اکبر کاظمی مدیر مهندسی طرحها برگزار شد،علاوه بر ارائه گزارش مختصر عملکرد شرکت برنامه ریزی برای تشکیل کارگروههای مشترک مالی، فنی و اقتصادی در راستای تأمین خوراک پایدار با پتروشیمی شازند در دستور کار قرار گرفت.
مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست به این شرح است:
* ماموریت شرکت ارزش افزایی برای ذی نفعان با تولید پایدار فرآوردههای نفتی و سرمایه گذاری در بخش انرژی کشور و چشم انداز شرکت تبدیل شدن به پالایشگاهی در کلاس جهانی با کسب و کارهای متنوع و سودآوری در بخش انرژی است.
* چهار استراتژی کلان در این شرکت مطرح است؛ توسعه سبد درآمدی از محصولات جدید با ارزش افزوده بالا و صادرات محور در پالایشگاه با سرمایه گذاری مستقیم یا مشارکت که در این خصوص میتوان به احداث واحد CCR جهت تولید بنزین یورو ۵ اشاره کرد. پروژه کاهش نفت کوره و تولید نرمال هگزان.
* در جهت سرمایه گذاری سودآور با ایجاد شرکتهای تابع با رویکرد خرید سهام، مجموعه پالایشگاه تهران اقدام به خرید پتروشیمی شازند اراک نمود.
* احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در دستور کار این شرکت است.
*افزایش سرمایه ۳۸درصدی از محل سود انباشته و سایر اندوختهها در مرحله اخذ مجوز از سازمان بورس قرار دارد.
* رشد ۰.۵ درصدی متوسط قیمتهای جهانی، رشد ۴۶درصدی متوسط نرخ ارز و رشد ۱۰ درصدی عملکرد مواردی از دلایل رشد ۶۳ درصدی فروش در ۶ماهه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته است. شناسایی درآمد فروش در ۶ماهه سال ۱۴۰۲ براساس فروش نیابتی و در ۶ ماهه ۱۴۰۳ براساس فروش معادل تحویل است.
*در ۶ماهه نخست سال جاری، با به حداقل رساندن سوخت گاز مایع، عملکرد انرژی ۱درصد بهبود یافته و همچنین بالغ بر ۴ هزار میلیارد ریال صرفهجویی ناشی از بهینه سازی مصرف انرژی صورت گرفت.
* پروژههای تصفیه آب و فاضلاب و احداث واحدهای تصفیه نفتای سنگین، CCR، کاهش بنزن و اتان زدایی از گاز مایع در دستور کار قرار دارد و پروژه واحد تولید نرمال هگزان و ارتقای کیفی محصولات تولیدی با کاهش نفت کوره از دیگر پروژههایی است که در دست اقدام سرکت است. از دیگر پروژههای آتی شرکت نیز میتوان به پروژه احداث پست ۶۳ کیلو ولت به ۲۰ در پالایشگاه و طرح احداث واحد بازیابی گازهای ارسالی به فلر اشاره کرد. همچنین شرکت پروژه بنزین سازی را برای سال آینده در دستور کار دارد؛ با این پروژه ۱/۴ میلیون لیتر در روز به بنزین ما اضافه خواهد شد.
* شرکت برای سال آتی برنامه دارد محصول جدید نرمال هگزان را با دو گرید تولید کند که در سال ۵/۸ میلیون دلار برای شرکت درآمدزایی دارد.
* بدهی از شرکت ملی پالایش و پخش بالغ بر ۱۲/۵ همت و ارزش جایگزینی پالایشگاه، ۵ میلیارد دلار است. براساس پیشبینیها، قیمت نفت خام در سال میلادی آینده بین ۷۰ تا ۸۰ دلار خواهد بود.
* پیشبینی میشود که حداقل ۱۰۰ میلیون دلار سود سالانه برای پروژه هنگام به دست آید.
*. با توجه به ناترازی سوخت کشور و استفاده از ریفرمیت بهعنوان اکتانافزا، شرکت در حال حاضر برنامهای برای تولید پارازایلن ندارد و تنها میزان کسری پتروشیمی تندگویان را که حدود ۶ هزار تن در ماه است، تولید میکند.
* در خصوص طلب ارزی شرکت از مجموعه بازرگانی پتروشیمی، دو پرونده در دست داریم که در پرونده اول دادگاه ۸۵ میلیون یورو آن را تایید کرده و رای تجدید نظر نیز صادر شده است. پرونده دوم مطالبه ۶۵ میلیون دلاری است که رای داوری و رای دادگاه به نفع شرکت صادر شده و پرونده به شعبه ۶۵ تجدید نظر فرستاده شده است. شرکت برنامه افزایش سرمایه از محل سود انباشته را دارد.
*انجام طرح بنزین سازی منجر افزایش ۱,۴میلیون لیتر بنزین در سال خواهد شد.
*نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی احداث می شود.
*با توجه به ماده ۱۴۳ معادل ۲۰ درصد معافیت شامل شتران خواهد شد.
*معافیت مالیاتی این شرکت معادل ۷۵۰۰ میلیارد ریال می شود.
*متوسط بنزین تولیدی در ۶ماهه امسال ۷,۶ است.
*واحد غلظت شکن به مدت ۱۸ روز در خرداد سال آینده تعمیر خواهد شد.
*در سال ۱۴۰۱ این شرکت ۷۵ میلیون سهام خزانه خریداری کرد که بازه زمانی آن دو سال است که امسال تمام می شود.
شتران از جمله نمادهای موثر و تاثیرگذار در شاخص کل بورس است و به نظر می رسد ارائه این گزارش از سوی مدیران شرکت افق روشنی را برای سهامداران این شرکت و همچنین بازار سرمایه ترسیم نمود.
به گزارش نماد اقتصاد؛ پالایشگاه نفت شهید تندگویان تهران، متشکل از دو پالایشگاه جنوبی و شمالی است که به ترتیب در سالهای ۱۳۴۷ و
۱۳۵۲ با ظرفیت اسمی ۸۵ هزار و ۱۰۰ هزار بشکه در روز به بهرهبرداری رسیدند. با گذشت زمان و با توجه به نیازهای روز افزون به مشتقات
نفتی، ظرفیت هر کدام از پالایشگاههای شمالی و جنوبی به ۱۲۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت. این پالایشگاه در زمینی به مساحت ۴۷۰ هکتار
در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر تهران در منطقه شهر ری احداث شده است و با ظرفیت پالایش روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام، حدود ۱۰.۷ درصد از
ظرفیت پالایشی کشور را به خود اختصاص داده است. خوراک نفت خام این پالایشگاه به وسیله دو خط لوله ۲۴ و ۲۶ اینچی از میدانهای مارون و
اهواز تامین میگردد. این شرکت به تولید گسترهای از فرآوردههای نفتی نظیر گاز مایع، نفتای سبک و سنگین، گازوئیل (معمولی، یورو ۴ و یورو ۵)،
بنزین، نفت سفید، سوخت جت، وکیوم باتوم، نفت کوره و برشهای روغنی سبک و سنگین میپردازد.
انتهای پیام