آینده مبهم هوشمندسازی جایگاه های سوخت
به گزارش نماد اقتصاد، کرامت ویسکرمی امروز (یکشنبه، ۲۰ آبان) در سمینار علمی – تخصصی «هوش مصنوعی، تحول سوخترسانی» با دعوت از تمامی مجموعههای فعال در حوزه بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت برای همکاری اظهار کرد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران قدمتی بیش از ۹۶ ساله دارد و هماکنون به نقطهای رسیدهایم که با توجه به گستردگی عظیم این شرکت در تأمین و توزیع سوخت باید استفاده از هوش مصنوعی در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در این شرکت ۲۶۰ میلیون لیتر انواع فرآورده نفتی از طریق ۱۵ هزار ناوگان حملونقل جادهای و بهصورت شبانهروزی به نقاط مختلف کشور ارسال میشود، گفت: هوشمندسازی جایگاه های سوخت با توجه به مشکلات تأمین منابع مالی این طرح اجرایی نشد، اما در یک سال اخیر با تلاشهای بسیار توانستیم معماری جدیدی از سامانه هوشمند سوخت تدوین کنیم که باید در دست اجرا قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه این شرکت دارای ۲۳۵ ناحیه عملیاتی در سراسر کشور است، ادامه داد: بحث هوشمندسازی نواحی در دستور کار قرار دارد و با استفاده از این روش، تمام وظایف نواحی بدون دخالت نیروی انسانی و سختافزار انجام میشود و برای انجام این کار باید به نقش هوش مصنوعی باور داشته باشیم.
اهمیت نقش هوش مصنوعی در زنجیره تولید
ویسکرمی با اشاره به اهمیت نقش هوش مصنوعی در زنجیره تولید، ذخیرهسازی، نقل و انتقال و توزیع فرآوردهها بیان کرد: تشکیل کمیته هوش مصنوعی از جمله اقدامهای مهم انجامشده در یک سال اخیر است. باید ضمن ارتباط صنعت و دانشگاه تلاش کنیم از تمام ظرفیتهای موجود در این زمینه بهره بگیریم.
وی گفت: شرکت ملی پخش نیازمند همکاری همه مجموعههای خارج از صنعت نفت ازجمله بخشهای دانشگاهی، معاونت علمی فناوری و ریاستجمهوری، شرکتهای دانشبنیان و… برای تحقق استفاده از فناوری از هوش مصنوعی در صنایع پاییندستی نفت است.
منبع: ایلنا