تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
کد خبر : 21421

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی:

امکان توسعه سرمایه گذاری در منطقه آزاد انزلی فراهم شد

امکان توسعه سرمایه گذاری در منطقه آزاد انزلی فراهم شد
سیاهکارزاده بیان کرد: اقتصاد ریلی منطقه آزاد انزلی با استاندارد‌های روز دنیا رقم خورده و مدت کوتاهی تا افتتاح آن باقی مانده است و از این طریق، بندر کاسپین به راه آهن سراسری متصل می شود. 

به گزارش نماد اقتصاد، سجاد سیاهکارزاده، مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در حاشیه یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و خصوصی‌سازی (کیش‌اینوکس  ۲۰۲۴) به اتفاقات ویژه منطقه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال در منطقه آزاد انزلی، اتصال دریا جنوب به دریای خزر در ۲۵ اسفندماه به پایان رسید.

سیاهکارزاده افزود: اقتصاد ریلی منطقه آزاد انزلی با استاندارد‌های روز دنیا رقم خورده و مدت کوتاهی تا افتتاح آن باقی مانده است و از این طریق، بندر کاسپین به راه آهن سراسری متصل می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: این امر سبب کاهش زمان حمل و نقل، کاهش هزینه و امنیت کالا گشته است. در شمال بندری را در اختیار داریم که به راه آهن سراسری متصل می‌شود و از شمال به جنوب به بنادر شهید رجایی و هرجایی از کشور که ریل دارد می‌تواند بار منتقل شود. در سال گذشته برای این کار برنامه ویژه‌ای داشتیم و به زودی شاهد افتتاح این بندر خواهیم بود.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی ادامه داد: حوزه بندری منطقه آزاد انزلی دارای ظرفیتی ویژه‌ است. برنامه داریم برای این بندر از منظر زیرساختی، جذب سرمایه گذار و بازاریابی اتفاقات ویژه‌ای را رقم بزنیم.

سیاهکارزاده خاطرنشان کرد: این بندر نیاز به زیرساخت‌های یوتیلیتی دارد که بخشی از آن در سال جاری تکمیل می‌شود. در این راستا فراخوانی جهت جذب سرمایه گذار و بهره برداری کامل‌تر از سایر اسکله هااعلام خواهیم کرد، تا زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم شود.

وی بیان کرد: برخی از بنادر منطقه آزاد انزلی همانند بندر آستارا دچار مشکل جدی شده و لایروبی نیاز دارند. لایروبی بندر انزلی در سال گذشته انجام شده است. در این شرایط بندر کاسپین می‌تواند گلوگاه و سبب رونق اقتصادی بندر شمالی باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در ادامه ضمن اشاره به میزان صادرات در سال گذشنه گفت: در سالی که گذشت، صادرات تولیدات منطقه آزاد انزلی به میزان ۲۲.۵ میلیون دلار بود. ۳۶۶ میلیون دلار از تولیدات منطقه آزاد به سرزمین اصلی وارد شده است. ۲۲۴ میلیون دلار صادرات سایر نقاط کشور از مسیر بنادر ما انجام شده است. همچنین، صادرات مجدد نیز ۴۷۰ میلیون دلار بوده است.

سیاهکارزاده در ادامه تصریح کرد: این تبادلات از مسیر کریدور‌ها انجام نی شود. یکی از کریدور‌ها که برنامه ویژه روی آن داریم، کریدور چین- قزاقستان و ایران است. این امکان را داریم که در کنار کریدور شمال به جنوب، از کریدور مذکور بهره برداری کنیم.

وی درادامه با اشاره به شهرک‌های موجود در این منطقه توضیح داد: در منطقه آزاد انزلی سه شهرک صنعتی وجود دارد که در حال حاضر دو شهرک فعال بوده و ظرفیت آن‌ها کامل است. ۱۶۴ بنگاه صنعتی در این شهرک‌ها مشغول به فعالیت هستند. این شرکت‌ها دانش بنیان بوده و فعالیت‌های خوبی دارند.

مدیرعامل منطقه آزاد انزلی افزود: شهرک صنعتی شماره ۳، ۵۰ هکتاری است که در محدوده منطقه آزاد واقع شده است. یکی از برنامه‌های ما در سال جاری آماده کردن زیرساخت‌های لازم برای واگذاری زمین‌های این شهرک است. در نظر داریم امکان فعالیت بنگاه‌های صنعتی دارای حائز شرایط را فراهم کنیم. امیدواریم تا قبل از پایان سال جاری بخشی از بنگاه‌ها را در این شهرک صنعتی شماره ۳ فعال کنیم. در برنامه داریم که بخشی از این شهرک‌ها را به حوزه‌های تخصصی مانند دانش بنیان‌ها اختصاص دهیم.

سیاهکارزاده در این خصوص ادامه داد: منطقه آزاد انزلی از نظر صنعتی شرایط ویژه‌ای را در سال ۱۴۰۲ پشت سر گذاشته است. در حال حاضر ۴۰۰ شرک خارجی ثبت شده در منطقه آزاد انزلی وجود دارد که برخی از آن‌ها فعال و در حال تولید هستند.

وی در ادامه به حوزه های گردشگری اشاره کرد و گفت: در حوزه گردشگری یکی از شرکت‌های فعال ما آنجا حضور دارد. یکی از اتفاقات خوبی که در منطقه آزاد انزلی رخ داده و ادامه دارد، لزوم بهره ور سازی بنگاه‌های کم بهره یا غیرفعال است.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی درخصوص ظرفیت‌های استان گیلان گفت: استان گیلان استان پرظرفیتی است و به دلیل فضا‌هایی که دارد دارای محدودیت زمین است. منطقه آزاد انزلی لایحه‌ای را در دست اقدام دارد که قلمرو این منطقه را افزایش دهد. ما امکان توسعه سرمایه گذاری را فراهم می‌کنیم. از سوی دیگر این امکان فراهم شده تا کسانی که بنگاه هایشان غیرفعال یا کم بهره شده اند، بتوانند آن را واگذار یا اجاره دهند.
سیاهکارزاده در پایان خاطرنشان کرد:در سال گذشته ۲۰ بنگاه فعال سازی شد و یا سرمایه گذاران تازه نفس جایگزین سرمایه گذاران قبلی شدند. در کشور مشکل بهره وری وجود دارد. این اقدام باعث می‌شود که بهره وری دوچندان شده و افزایش یابد.