بازگشت مجدد تورم ماهانه به کانال 2 درصد
به گزارش نماد اقتصاد، تورم ماهانه مهرماه امسال مجددا به بالای 2 درصد افزایش پیدا کرده است. این درحالی است که در شهریور تورم ماهانه به زیر 2 درصد رسیده بود. تورم نقطهبهنقطه ماه گذشته نیز نسبت به شهریور افزایش یافته و به 31.6 درصد رسیده است. در مقابل تورم سالانه کاهشی بوده و معادل 33.6 درصد برآورد شده است.
آمار و ارقام حاکی از آن است که در ماه گذشته مناطق شهری تورم بالاتری در مقایسه با مناطق روستایی تجربه کردهاند. با اینحال افزایش تورم به صورت ماهانه و نقطهبهنقطه در روستاها بیشتر از شهر بوده است.
همچنین در مهرماه سال جاری تورم اقلام غیرخوراکی و خدمات بالاتر از اقلام خوراکی، آشامیدنی و غیرخوراکی بوده است. در این میان آموزش بیشترین افزایش قیمت نسبت به شهریور را تجربه کرده است.
نرخ تورم به زبان ساده نشان میدهد که قیمت یک سبد یکسان از کالا و خدمات مورد استفاده خانوار چند درصد نسبت به مدت مشابه گذشته تغییر کرده است.
بازگشت مجدد تورم ماهانه به کانال دو درصد
به گزارش اکوایران، براساس گزارش مرکز آمار، تورم ماهانه مهر امسال برابر 2.7 درصد بوده است. این درحالی است که این شاخص تورمی در شهریورماه پایینتر از 2 درصد و برابر 1.7 درصد بوده است.
تورم نقطه به نقطه ماه گذشته نیز از 31.2 درصد در شهریور به 31.6 درصد افزایش یافته است. به بیان دقیقتر قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات در مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته، 31.6 درصد افزایش یافته است.
شاخص تورم سالانه اما برخلاف دو شاخص قبلی در ماه گذشته نزولی بوده و از 34.2 درصد به 33.6 درصد کاهش یافته است. البته باید انتظار داشت که اگر روند تورم ماهانه و نقطه به نقطه همچنان صعودی باقی بماند، تورم سالانه نیز افزایشی خواهد شد.
تورم بالاتر نقاط شهری از روستایی
بررسیها نشان میدهد در ماه گذشته تورم مناطق شهری به صورت سالانه، نقطه به نقطه و ماهانه از مناطق روستایی بالاتر بوده است. این درحالی است که افزایش تورم ماهانه و نقطه به نقطه در روستاها بیشتر از مناطق شهری برآورد شده است.
در ماه گذشته تورم ماهانه نقاط شهری برابر با 2.7 درصد و در روستاها معادل 2.6 درصد ثبت شده است. با این حال افزایش تورم ماهانه نسبت به شهریور در روستاها 1.1 واحد درصد و در مناطق شهری 0.9 واحد درصد محاسبه شده است. تورم نقطه به نقطه مناطق شهری نیز در مهرماه امسال 32 درصد و در روستاها 29.4 درصد برآورد شده است که در هر دو منطقه نسبت به شهریور با افزایش مواجه شده با این تفاوت که میزان افزایش در شهر 0.3 واحد و در روستا 0.7 واحد درصد بوده است.
در نهایت تورم سالانه اولین ماه پاییز در مناطق شهری نیز بالاتر مناطق روستایی بوده و معادل 34 درصد برآورد شده درحالی در روستاها معادل 31.2 درصد بوده است. این شاخص در هر دو منطقه نسبت به شهریور کاهشی بوده است.
افزایش قیمت کالاهای خوراکی و غیرخوراکی نسبت به شهریور
گزارش مرکز آمار نشان از آن دارد که تورم ماهانه اقلام خوراکی، آشامیدنی و غیرخوراکی در مهر امسال معادل 2.3 درصد بوده که نسبت به تورم ماهانه این اقلام در شهریور 0.4 واحد درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه غیرخوراکی و خدمات نیز در این مدت 2.9 درصد بوده که در مقایسه با تورم آخرین ماه تابستان افزایشی معادل 0.8 واحد درصد داشته است.
در مهرامسال تورم نقطه به نقطه و سالانه اقلام خوراکی به ترتیب برابر با 26 درصد و 28.3 درصد بوده است. در اقلام غیرخوراکی نیز تورم نقطه به نقطه 34.6 درصد و تورم سالانه 36.4 درصد ثبت شده است.
بنابراین به مانند شهریور در مهرماه نیز به طورکلی تورم اقلام غیرخوراکی و خدمات بالاتر از خوراکیها بوده است.