سعدمحمدی در گفتوگو با نماداقتصاد مطرح کرد؛
برنامه های استراتژیک ومعادن برای توسعه حوزه سنگ آهن
به گزارش نماد اقتصاد، اردشیر سعدمحمدی مدیر مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در گفت و گو با خبرنگار نماد اقتصاد مطرح کرد: در بحث چرخه زنجیره فولاد شرکت صبانور طی دو سال گذشته با ورود به دستگاههای حفاری جدید توانسته، نزدیک به ۳۵۰ میلیون تن سنگ آهن جدید کشف کند.
سعدمحمدی بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در آینده فولاد، بحث سنگ آهن و خوراک کارخانهها بوده و حدود ۸۰۰ میلیون دلار ارزش برجای سنگ، حاصل این اکتشاف شده است. اما قطع به یقین با تبدیل و بالفعل کردن آن با ایجاد کارخانههای کنسانتره جدید که دو سرمایهگذاری ۲٫۵ میلیون تنی توسط شرکت صبانور صورت گرفته، آینده خوبی در قسمتهای همدان و کردستان در بخش تولید و فرآوری سنگ آهن کشور پیشبینی میشود.
وی افزود: امیدواریم ذخایر سنگ آهن را در بخشهای همدان و کردستان توسعه دهیم. از سوی دیگر، زنجیره صبانور با سرمایهگذاری و سهامداری فولاد کردستان، در حال تکمیل شدن است. در واقع میتوان گفت بحث اکتشاف، استخراج، تشکیل کنسانتره و تبدیل آهن اسفنجی به فولاد در قروه، یک چرخه کامل در حال شکل گیری است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه تصریح کرد: از طرفی، شرکت توسعه معادن در سال گذشته حدود ۴۳۰ میلیون دلار سود داشته است. امیدواریم با سرمایهگذاریهایی که در دست اقدام بوده و با سرمایهگذاری که حدود ۳٫۵ میلیون دلار در این چرخه در حال شکل گیری است؛ در پایان سال ۱۴۰۶ سود شرکت به ۱٫۱ میلیارد دلار برسد.
سعدمحمدی فلزات تأکید کرد: بنابراین جهتگیری به لحاظ اقتصادی، فنی، عملیاتی و برنامهریزی مداوم صورت گرفته و امیدواریم در تمامی سطوح به جایگاه مهمی در کشور دسترسی پیدا کنیم و نقش مجموعه در تولید ناخالص ملی شکل جدیتری را از آن خود کند.
وی در ادامه به لزوم توجه به انرژی های نوین اشاره کرد وگفت: باید به انرژی های نوین همانند هیدروژن توجه ویژه کنیم. در صنعت معدن به انرژی هیدروژن بها کمی داده شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در ادامه پیشنهاد خود را تصریح کرد و گفت: انرژی هیدروژن می تواند در تولید فولاد سبز جایگزین متان شود و برای این امر در کشور باید به دنبال سرمایه گذار بود.
سعدمحمدی در پایان به پرورش نیروی انسانی تاکید کرد و گفت: در دانشگاه ها برای پرورش نیروی انسانی ماهر باید سرمایه گذاری انجام شود و تکنولوژی های روز به نیرو آموزش داده شود تا سطح بهره وری افزایش پیدا کند.