تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹
کد خبر : 14390

نماد اقتصاد گزارش می‌دهد؛

بازار بورس کشور به کدام سمت می رود؟

بازار بورس کشور به کدام سمت می رود؟
در مردادماه شاخص کل «بورس تهران» با 6.2 درصد کاهش، معاملات خود را در کانال 2 میلیون 37 هزار واحد به پایان رساند.
به گزارش نماد اقتصاد، در مردادماه شاخص کل «بورس تهران» با 6.2 درصد کاهش، معاملات خود را در کانال 2 میلیون 37 هزار واحد به پایان رساند. اما امروز5 شهریور شاخص کل بورس در ابتدای معاملات با افزایش 3 هزار و 802 واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 56 هزار واحدی ایستاد.
شاید نتوان امروز انتظار زیادی برای رشد بازار بورس داشت، زیرا تکلیف رییس بانک مرکزی هنوز روشن نیست، اما سیاست های فعلی بانک و سیاست تثبیت در تضاد با رشد شاخص است و همچنین وزیر اقتصاد هنوز موضع جدی در رابطه با بورس ندارد و بازار بلاتکلیف است.
بازار بورس کشور پتانسیل رشد را به صورت بالقوه دارد اما به شرطی که ثبات نسبی برقرار شود و بازار باید به سمت اصلاح حرکت کند. اما دولت پزشکیان باید چه کارهایی برای بهبود بازار بورس انجام دهد؟

حذف قیمت گذاری دستوری در بازار بورس

قیمت‌گذاری دستوری نوعی دخالت تلقی می‌شود که تاکنون تبعات بسیاری را با خود در اقتصاد به همراه داشته است. اگر حذف قیمت‌گذاری دستوری در برنامه هفتم توسعه اجرایی شود، این امر به افزایش ارزش سهام و سودآوری شرکت‌های بورسی منجر می شود.
قیمت‌گذاری دستوری که سبب چند نرخی شدن کالا می‌شود سبب ایجاد رانت، سوءاستفاده، نبود شفافیت و نوعی رقابت غیرمتعارف نیز می شود.
در این راستا دولت باید باید اقدامی صورت دهد تا بازار بر اساس اصل رقابت به جایگاه قیمتی معقول دست پیدا کند.

حذف فاصله قیمت ارز نیمایی و آزاد

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با کاهش اختلاف میان نرخ ارز نیمایی و بازار غیررسمی، سوداوری شرکت‌های بورسی رشد قابل توجهی خواهد داشت.
یکی از تاثیرهای مثبت این اتفاق حذف رانت است؛ زیرا در صورت کاهش این فاصله، دیگر برخی افراد نمی توانند دلار را با قیمت پایین گرفته و واردات کالاهای غیر ضروری انجام دهند.
کاهش این فاصله باعث افزایش حاشیه سود و رشد نرخ فروش ریالی صنایع بورسی می شود.
یگانه بختیاری
خواب زمستانی بازار بورس در روزهای داغ تابستانی

برچسب ها :

ناموجود