تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰
کد خبر : 14029

برنامه‌های طلایی گل گهر در سیستان و بلوچستان

برنامه‌های طلایی گل گهر در سیستان و بلوچستان
گل گهر با برنده شدن در مزایده معدن طلای سیاه جنگل در استان سیستان و بلوچستان از دو سال دیگر در میان تولیدکنندگان طلای کشور قرار می‌گیرد. درواقع گل گهر در مسیر طلایی شدن قرار گرفته است که علاوه بر افزایش درآمدها، می‌تواند توسعه اجتماعی در این منطقه را به همراه داشته باشد.

به گزارش نماد اقتصاد، چابکی یک واحد تولیدی نیازمند توسعه سبد محصولات و گسترش مشتریان و بازارهای داخلی و صادراتی است. در حوزه معدن و صنایع معدنی در گام اول تکمیل زنجیره ارزش، و در گام بعدی تولید محصولاتی در گرید های مختلف و نزدیک به گریدهای جهانی را در برنامه های خود قرار می دهند.

نگاهی به فعالیت شرکت ها به ویژه در حوزه معدن و صنایع معدنی نشان می دهد، این مجموعه ها به دنبال تغییرات روز و ورود به حوزه هایی هستند که علاوه بر پویایی شرکت خود، میزان سوددهی و درآمدزایی را افزایش دهند.

درواقع نگاهی به روز و کارشناسی شده رمز موفقیت یک شرکت یا واحد صنعتی تلقی می شود که امروز در بین مدیران مجموعه های معدنی و صنعتی رو به افزایش است. شاید بتوان این افزایش را نوعی رقابت مثبت تلقی کرد که باعث شده توسعه در سال های اخیر در بخش معدن سرعت بگیرد.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر درست در میان چنین شرکت هایی قرار گرفته است و با استقرار این نگاه در بین مدیران خود به دنبال حضور در میان 50 شرکت برتر معدنی جهان در چشم اندازی است که آن را ترسیم کرده است.

توسعه فعالیت ها از حلقه ابتدایی یعنی اکتشاف تا تولید محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر از مهمترین سیاست های این مجموعه محسوب می شود که حالا با ورود به دیگر عرصه های معدنی تلاش می کند تا عمق فعالیت های خود را در این حوزه افزایش داده و از دیگر ظرفیت های معدنی کشور بهره برداری کند.

خبر پیشنهادی:  رشد ۳۹درصدی تولید و رشد ۱۸درصدی فروش در شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر

گل گهر پس از حضور در کنسرسیوم مسی « جانجا» حالا به سراغ ظرفیت های طلایی استان سیستان و بلوچستان رفته است. تصمیمات مدیران کگل حاکی از آن است که این مجموعه فعالیت های خود را محدود به حوزه سنگ آهن و فولاد نکرده است و پس از تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه به دنبال حضور در حوزه های جذابی همچون مس و طلا رفته است.

معدن سیاه جنگل یکی از پهنه هایی است که در سه سال اخیر کشف شده و در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. گل گهر برنده مزایده استحصال از این معدن شده و قرار است تا دو سال آینده به تولید طلا برسد.

براساس آمارهای منتشر شده این معدن دارای ذخیره 4.5 تنی طلا است و شاید شانس گل گهر در ادامه این حضور طلایی تر از امروز باشد، زیرا این استان روی کمربند ارومیه ــ دختر، قرار گرفته که یکی از محورهای طلا و مس کشور است. درنتیجه می توان پیش بینی کرد در ادامه اکتشافات تکمیلی میزان ذخایر شناسایی شده افزایش پیدا کند.

اما حضور در این حوزه چه اهمیتی برای مجموعه گل گهر به همراه دارد؟

اصلی ترین پاسخ به این سوال را باید در روند قیمت های جهانی مشاهده کرد. قیمت های جهانی طلا به عنوان فلز گرانبها رو به افزایش است و برخی کشورها به دنبال افزایش ذخایر طلای خود هستند. حتی این روند رو به افزایش می تواند در نتیجه انتخابات در آمریکا با افزایش بیشتری همراه شود.

خبر پیشنهادی:  مساعدت ایمیدرو برای رفع موانع پروژه خط انتقال آب خلیج فارس به اصفهان

درواقع نگاه بلند مدت برای توسعه فعالیت های معدنی و همچنین نگاه به بازارهای جهانی باعث شد تا گل گهر وارد این حوزه شود. سالانه ۹.۸ تن طلا در کشور تولید می‌شود که هدف‌گذاری و چشم انداز آن برای سال ١۴٠٩ تولید ۲۵ تن است. حالا در دو سال آینده با بهره برداری از معدن سیاه جنگل، گل گهر نیز یکی از تولیدکنندگان این حوزه خواهد شد.

با توجه به نگاه حاکم در این مجموعه و همچنین سرمایه گذاری در حوزه تحقیق و توسعه و تامین ماشین آلات می توان گفت حضور در حوزه های دیگر همچون طلا برای این مجموعه کار سختی نیست و از نظر توان فنی و همچنین سرمایه گذاری دارای این پتانسیل است.

حضور در حوزه های دیگر علاوه بر پررنگ شدن نقش این مجموعه در اقتصاد غیرنفتی، می تواند در توسعه اجتماعی نیز حائز اهمیت باشد. راه اندازی این کارخانه و بهره برداری از ذخایر طلا استان سیستان و بلوچستان در اشتغالزایی منطقه و توسعه اجتماعی آن موثر خواهد بود. توسعه ای که حالا به دست گل گهر در این منطقه رقم می خورد. تیتر۲۰